Meghosszabbította országos ösztöndíjpályázatát a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat

2023.10.16. 18:33
Hátrányos helyzetű, tehetséges 2. és 3. osztályos kitűnő tanulók jelentkezhetnek a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat ösztöndíjpályázatára. A pályázatokat október 27-e éjfélig lehet postára adni, az űrlapot a Gyermekmentő Szolgálat honlapjáról lehet letölteni.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat pályázatának célja a rossz anyagi körülmények között élő, szociálisan hátrányos helyzetű, de kiemelkedő képességű, tehetséges és kitűnő tanulmányi eredményű tanulók támogatása.

Az ösztöndíjra pályázhat minden olyan tanuló, aki az alábbi pályázati feltételek mindegyikének megfelel:

  • a 2023–2024-es tanévben az általános iskola 2. vagy 3. osztályában tanul;
  • a 2022–2023-as év végi tanulmányi eredménye jeles vagy kitűnő volt, a magatartás- és a szorgalomértékelést is figyelembe véve (ahol csak az van, a szöveges értékelés is megfelel);
  • családjában az egy főre jutó átlagjövedelem nettó 48 000 Ft/hó összeg alatt van, a családi pótlékot is beleértve. (A pályázónak mellékelni kell a munkáltatói igazolást, a szociális rászorultságot igazoló dokumentumot, valamint az iskola véleményét, igazolását).

A szervezet kiemelte: az ösztöndíjasok akár több tanéven át is megkaphatják a támogatást, ha továbbra is kitűnő tanulók maradnak.

A pályázati űrlap letölthető a www.gyermekmento.hu weboldalról.

A szervezet kiemelte: a pályázatokat csak postai úton fogadják a 1066 Budapest, Teréz krt. 24. címen. Hozzátették, a borítékon fel kell tüntetni a pályázó nevét, lakcímét és az „Ösztöndíj” jeligét.

Bővebb információ az ngysz@gyermekmento.hu e-mail-címen vagy a +36-1-475-7000-es telefonszámon kérhető.