Hószállingózással, erős széllökésekkel indul a hét

2023.12.04. 06:03
Hétfőn számottevő csapadékra nem kell számítani, legfeljebb néhol fordulhat elő hószállingózás. A legmagasabb nappali hőmérséklet mínusz 3 és 3 fok között alakul, a tartósabban ködös tájakon mérhetjük az alacsonyabb értékeket.

Az északkeleti tájakon lévő zúzmarás köd, valamint réteges felhőzet kiterjedése napközben fokozatosan csökken. Máshol a derült, napos időt követően nyugat felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Számottevő csapadék nem lesz, legfeljebb néhol fordulhat elő hószállingózás. A déli, délkeleti szél az Észak-Dunántúlon megélénkül, helyenként meg is erősödik. A hegyekben viharos lökések is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet mínusz 3 és 3 fok között alakul, a tartósabban ködös tájakon mérhetjük az alacsonyabb értékeket.

időjárás04
Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem várható.

Az Időkép orvosmeteorológiai előrejelzése szerint hétfőn ugyan nem lesz front fölöttünk, de a magasban melegedés kezdődik, emiatt pedig a melegfrontra érzékenyek körében fejfájás, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, csökkenhet a teljesítőképesség.

A hideg, fagyos időben a kopásos eredetű ízületi fájdalmak is felerősödhetnek, valamint magas lesz a megfázás kockázata. 

Sokfelé viszont több órára kisüt a nap, ami jó hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre, de alacsony lesz a hő- és komfortérzet.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras