Segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről a babakocsit elsodró férfi és társa

2023.12.06. 11:14
Segítségnyújtás nélkül menekült el két férfi, miután egyikük ittasan ütközött neki egy út szélén parkoló autónak, elsodorva annak javítását végző sofőrjét és a mellette lévő babakocsiban ülő kisgyermeket.

A vádirat szerint az örkényi férfi tavaly augusztusban engedte meg lajosmizsei társának, hogy kipróbálja az autóját, annak ellenére, hogy tudta: ismerőse ittas. Utóbb az is kiderült, hogy a férfi nyugtatót is szedett.

Kocsikázás közben a sofőr ittassága és bódultsága miatt nem tudta az autót az úton tartani, és letért előbb a bal, majd a jobb padkára, ahol nekiütközött egy beton villanyoszlopnak. Az ütközés következtében a vádlottak visszasodródtak a szemközti útpadkára, és belehajtottak egy ott parkoló autóba, amit épp szereltek. Az álló jármű az ütközés lendületétől elmozdult, elütötte az ott tartózkodó, javítást végző férfit, valamint 

elsodorta a jármű két ajtaja közötti babakocsiban ülő kisgyermeket.

Az autóját szerelő sértett és a gépkocsiban ülő nő könnyű sérüléseket szenvedett, a kisgyermeknek nem lett baja. Az elkövetők a balesetet észlelve kiszálltak a gépkocsiból, és bár látták, hogy sérültek is vannak, elszaladtak a helyszínről.

A balesetet okozó férfit a segítségnyújtás elmulasztásának súlyosabban minősülő bűntettével és ittas járművezetés vétségével, míg társát járművezetés tiltott átengedésének és segítségnyújtás elmulasztásának vétségével vádolja az ügyészség, amely felfüggesztett börtönbüntetés, valamint pénzbüntetés kiszabását indítványozza. Ügyükben a Kecskeméti Járásbíróság hoz döntést.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport