Játékfegyverrel próbáltak kirabolni egy szigetszentmiklósi ékszerüzletet

2023.12.08. 16:20
Pillanatok alatt elfogták a rendőrök a két férfit, akik maszkban és játékfegyverrel akarták kirabolni szerdán az egyik szigetszentmiklósi ékszerüzletet.

Egy szigetszentmiklósi ékszerüzletbe tért be két férfi, akik vásárlást színleltek, majd támadásba léptek – közölte a police.hu.

5 2028
Fotó: Police.hu

Mint írták, az elkövetők alaposan felkészültek, maszkot és gumikesztyűt viseltek, fejüket pedig kapucnival takarták el. A 40 éves B. József és a 28 esztendős Sz. István nem először került szembe a hatóságokkal erőszakos és vagyon elleni bűncselekmények miatt. Ezúttal 30 millió forint értékű arany és ezüst ékszereket akartak rabolni.

A gyanú szerint Sz. István december 6-án délután a támadás előtt egy közeli buszmegállóban, sporttáskával a kezében várta ismerősét, majd közösen terepszemlét tartottak az ékszerboltnál.

Míg B. József az ajtóban állt, társa elővette a Játékfegyvert, a pultra dobta táskáját, és közölte az eladóval, hogy rablás történik, és kezdjen pakolni.

A szigetszentmiklósi rendőrök pillanatok alatt a helyszínre érkeztek, ahol a földre vitték, és megbilincselték a támadókat.

Az elkövetők nem tettek vallomást, egyikük a gyanúsítása ellen is panaszt terjesztett elő. A rendőrség jelentős értékre elkövetett rablás bűntettének kísérlete miatt indított eljárást ellenük, emellett kezdeményezték a letartóztatásukat is – tették hozzá.