Rendkívüli parlamenti ülést kezdeményeztek Novák Katalin lemondása miatt

D  TT20240210016
2024.02.11. 20:43
Rendkívüli parlamenti ülés összehívását kezdeményezi a közvetlen köztársaságielnök-választás bevezetése érdekében a Jobbik – Konzervatívok – jelentette be Brenner Koloman, a párt főpolgármester-jelöltje vasárnap egy budapesti sajtótájékoztatón.

Az ellenzéki párt országgyűlési képviselője emlékeztetett arra, hogy egy évvel korábban már kísérletet tett az államfőválasztás módjának megváltoztatására; a Jobbik – Konzervatívok frakciója nevében akkor egyszer már benyújtotta ezt a javaslatot, de a kormánypárti többség leszavazta.

Milyen jó lett volna most is, ebben a kegyelmi kérvényes botrányban, ha nem a Fidesz kétharmada választotta volna meg Novák Katalint, hanem a magyar polgárok

– fogalmazott Brenner Koloman.

Potocskáné Kőrösi Anita, a Jobbik – Konzervatívok elnökhelyettese elmondta, hogy pártjuk messzemenőkig elutasítja a pedofília minden formáját, és az abban érintetteknek kegyelem nem járhat. Éppen ezért üdvözlik Novák Katalin államfőnek és Varga Juditnak, a Fidesz országgyűlési képviselőjének lemondásról szóló döntését, szerintük ugyanakkor „ez még korántsem elég”.

„Az igazi felelősöknek számolniuk kell nemcsak a lelkiismeretükkel, hanem ki kell állniuk a magyar emberek elé, és elmondaniuk, hogy mi volt az indoka, hogy K. Endre kegyelmet kapott” – mondta az elnökhelyettes.

Mint írtunk róla, a Demokratikus Koalíció, a Momentum Mozgalom és az MSZP is azt kezdeményezi, hogy közvetlenül az emberek döntsenek az új köztársasági elnök megválasztásáról. Több párt aláírásgyűjtésbe is kezdett. 

Borítókép: Brenner Koloman (Fotó: MTI/Kovács Attila)