Áder János reagált a testvérét ért vádakra: mindhárom állítás valótlan, hazug kijelentés

ZS 5114
2024.02.27. 16:50
Gy. Németh Erzsébet és a Demokratikus Koalíció a kegyelmi ügyben Áder János húgának felelősségét firtatja. Áder János lapunkkal közölte: testvére több feljelentést is tesz az ügyben.

A Demokratikus Koalíció honlapján jelenleg is elérhető az a közlemény, amely a „Gy. Németh Erzsébet: Áder János testvére tudott a bicskei pedofil igazgatóról, mégsem tett semmit a fővárosi gyermekvédelmi főosztály vezetőjeként” címet viseli.

A fenti állítás mellett a DK országgyűlési képviselője ebben azt is megfogalmazta, hogy „Tarlós István főpolgármestersége alatt a bicskei gyermekotthon két dolgozója már 2011-ben elmondta a Fővárosnak, hogy a gyermekotthon igazgatója zaklathatja a gyerekeket, mégsem történt semmi”, valamint: „Az ügy eljutott a Főváros Oktatási, Gyermek- és Ifjúságvédelmi Főosztályához, melynek akkori vezetője Pölöskei Gáborné Áder Annamária volt, Áder János testvére. Neki tudnia kellett arról, hogy mit csinál az igazgató a bicskei gyermekotthonban lakó gyerekekkel, mégsem tett semmit, ezért a pedofil igazgató még 5 éven át zaklathatta a rábízott gyerekeket.”

A közleményben az is szerepel, hogy „Pölöskei Gáborné Áder Annamáriát a hallgatása után előléptették, Balog Zoltánnak lett az államtitkára”.

Gy. Németh Erzsébet erről február 22-i sajtótájékoztatóján beszélt. Novák Katalin a bicskei pedofilügyben elítélt K. Endrének adott elnöki kegyelem nyilvánosságra kerülését követő közfelháborodás után, február 10-én jelentette be lemondását.

Áder János: Mindhárom állítás valótlan, hazug kijelentés

Áder János az üggyel kapcsolatban lapunk kérdésére elárulta:

Én nem vagyok perképes az ügyben, de a húgom igen. Az ő nevében elmondhatom, az első pillanattól világos volt, hogy perelni kell, ezért két pert is indít Gy. Németh Erzsébet ellen. Gy. Németh Erzsébet mindhárom állítása valótlan, hazug kijelentés, és ezzel nem csak belegázolt a húgom becsületébe, hanem rágalmazta, olyan dolgokkal vádolta, amiket nem követett el.

A volt államfőtől azt is megtudtuk, hogy két feljelentést tesznek: büntetőper rágalmazás gyanújával, polgári per a személyiségi jogok megsértésének gyanújával indulhat.

Áder János őszintén reméli, hogy „Gy. Németh Erzsébet nem bújik a mentelmi joga mögé, valamint ügyvédjével nem fogják mindenféle eljárási praktikákkal húzni az időt, és lehetőséget teremtenek arra, hogy a bíróság minél hamarabb igazságot szolgáltathasson”.

A korábbi köztársasági elnök azt is elmondta, ha húga részére sérelemdíjat ítél meg a bíróság, azt teljes egészében a bicskei gyermekotthonnak ajánlja fel.

(Borítókép: Áder János 2023. szeptember 18-án. Fotó: Szollár Zsófi / Index)