Porok, tabletták és kokain – kábítószer-terjesztő hálózatra csapott le a rendőrség Dél-Magyarországon

2024.03.04. 12:11
Kábítószer-terjesztő hálózatot számolt fel a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság februárban, két akcióban nyolc, drogkereskedelemmel gyanúsítható embert vettek őrizetbe – írja az MTI a rendőrség közleménye alapján.

A rendőrök február 3-án Szegeden és Békéscsabán hat embert fogtak el, ötüket őrizetbe vették, és a Békés Vármegyei Főügyészség indítványára a bíróság elrendelte a letartóztatásukat.

Három további, az elfogottakkal kapcsolatban álló férfit február 29-én, szűk két óra leforgása alatt három különböző helyszínen fogtak el. Egyikük, miután rájött, hogy nem tud elmenekülni, Csorváson, menet közben próbálta kiszórni az autójából a fehér port. Mindhármukat letartóztatták. 

A felszámolt hálózat tagjai a nyomozás jelenlegi adatai szerint több településen, Békéscsaba mellett Orosházán, Gyulán, Méhkeréken, Vésztőn, illetve Szegeden és Budapesten is értékesítettek kábítószert.

 A tőlük lefoglalt anyagok között vannak különböző színű porok és tabletták, a gyanú szerint kokaint is árultak. Az egyik párosnál az elfogásukkor több mint egymillió forint és csaknem ezer euró volt.

A még folyamatban lévő büntetőeljárásban eddig 13 fogyasztót hallgattak ki gyanúsítottként a rendőrök.