Eltűnhet a készpénz, a Mi Hazánk alkotmánymódosítással védené meg

2024.03.05. 06:20
Toroczkai László az ellenzékben elért eredményekről beszélt hétfőn a parlamentben: kiemelte a készpénzhasználat alkotmányba emelését célzó javaslatukat, amely kapcsán cselekvésre szólította fel a kormányt. Az eredmények között felsorolta a végrehajtói maffia működésének felszámolásában való részvételét pártjának, a Covid-korlátozásokban tanúsított ellenállást, valamint az embercsempészek autóroncsainak elszállítását is a déli határról.

Toroczkai László (Mi Hazánk) arról beszélt hétfőn a parlamentben, hogy ellenzékben is sikerült több területen eredményeket elérniük: felidézte a készpénzhasználat alkotmányba emelését célzó javaslatukat is, amelyre a kormányfő nyitottnak mutatkozott – írja az MTI.

A Mi Hazánk Mozgalom elnöke az Országgyűlésben felszólította a kormányt:

Itt az idő, hogy bebizonyítsák, nemcsak mellébeszélnek, hanem cselekszenek is.

Répássy Róbert, az igazságügyi tárca parlamenti államtitkára azt mondta, a kormány minden jó javaslatot támogat. Az ellenzéki párt több javaslatot is tett, volt, amit tudtak támogatni, és volt, amit nem. Jelezte: érdemben megvizsgálnak minden javaslatot, hogy az illik-e a kormány politikájába vagy sem.

Toroczkai kitért arra, hogy a kabinet „csont nélkül” az Országgyűlés elé hozta a digitális szolgáltatások szabályozásáról szóló brüsszeli javaslatot.

Végrehajtói maffia, Covid-korlátozások

Orbán Viktor napirend előtti felszólalásával február 26-án megkezdődött az Országgyűlés tavaszi ülésszaka: már megszavazták Novák Katalin lemondó nyilatkozatát, és megválasztották utódját, Sulyok Tamást is. A parlamenti munka ma napirend előtti felszólalásokkal folytatódott.

Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke az ellenzékben elért eredmények között példaként hozta a végrehajtói maffia működését: szavai szerint komoly szerepet játszottak abban, hogy az elmúlt 10-20 évének egyik legnagyobb politika korrupciós ügyében sikerült a résztvevőket leleplezni.

Értékelése szerint egyedüli parlamenti pártként tudták a kormányt meghátrálásra kényszeríteni a Covid-korlátozások területén is. A Mi Hazánk eredményei közé sorolta, hogy elszállították a déli határt elárasztó embercsempészek autóroncsait. Felhívta ugyanakkor a figyelmet, hogy a végrehajtói ügyekben titkos nyomozás folyt, az ügyet nem a Mi Hazánk, hanem a rendőrség tárta fel.

Az uniós politikával kapcsolatban azt mondta, a kormányoldal is úgy látja, Brüsszelben változás kell, örül, ha az ellenzéki párt is támogatja ennek szükségességét.