Orbán Viktor nagy vállalást tett a Fidesz kampánynyitóján

Választási Manifesztumot fogadott el a kormánypárt

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Köszönjük olvasóink figyelmét!

 • Orbán Viktor azt mondta: ha nem a Fidesz–KDNP lenne kormányon, akkor az ország nyakig benne lenne a háborúban. A háborúpárti kormányok, a brüsszeli bürokraták és Soros György milliószámra küldik a dollárokat a baloldalnak, akik kormányváltást, háborús kormányt, Brüsszel és Washington alá rendelt bábkormányt akarnak. Orbán Viktor hangsúlyozta: harcolni kell, meg kell védeni a magyar emberek békéjét és biztonságát, meg kell védeni a gazdasági eredményeket, a családokat, a gyerekeket. Brüsszelnek üzenve kijelentette:

  No migration, no war, no gender!

  Hozzátette: ez a kormánypártok választási manifesztuma.

 • A kormányfő leszögezte, a választási győzelmi esélyért megdolgoztak, de van egy bökkenő: „Magyarország eredményeit ma Európa felől, Brüsszel felől veszély fenyegeti. Szemünk láttára hanyatlik, recseg-ropog az erős, békés, szabad és boldog Európa, amelyet úgy szeretünk, és ami után a kommunizmus alatt egész életünkben vágyakoztunk. Ne kerteljünk, Brüsszelben baj van, nagy baj. A vezetés csődöt mondott, Európa gazdasága hanyatlik, a zöldátállás így egy katasztrófa, az ukrán gabona tönkreteszi az európai gazdákat, özönlenek a migránsok a határokon át, a bűnözés nő, egyre több az erőszak, a gyerekeket át akarják nevelni és genderaktivisták kezére adni. Mit tehetünk? Először is beszéljünk világosan, ha rosszul teljesítettél a neked kiszabott mandátum idején, ha bajba sodortad a választóid, ha nem várnak tőled semmit, akkor egyetlen dolgot tehetsz: veszed a kalapod, és távozol. A brüsszeli vezetésnek mennie kell.”

  Orbán Viktor azzal folytatta, azt is tudják, hogy ez magától nem fog megtörténni, nekik kell megcsinálniuk, „el kell foglalnunk Brüsszelt, félre kell tolnunk a brüsszeli bürokratákat, és kézbe kell vennünk a dolgokat. Ha nem tesszük, nemcsak Európa, de mi magyarok is súlyos árat fogunk fizetni a brüsszeli vezetők alkalmatlansága és tehetetlensége miatt. A héten Brüsszelben is elindítottam a kampányunkat, be is tiltották a gyűlésünket. Gondoltam, ideidézem a betiltó határozat szövegét, a betiltás olyan testetlen dolog, de ez egy jogi forma és határozat, le kell írni, mi az oka”.

  Orbán Viktor a szövegből azt a részt idézte, amely szerint a rendezvényt nem lehet megtartani, mert az esemény célja, hogy egybegyűjtse a nemzeti konzervatív nézeteket valló akadémikusokat, a kultúra valamint a politika képviselőit, azért, mert ezek az emberek a vallásos nézeteket valló jobboldalhoz tartoznak, a konzervativizmus múltja és jövője elválaszthatatlanul kötődik a nemzet eszméjéhez, a nemzeti függetlenség elvéhez és az egyedülálló nemzeti hagyományok újjáélesztéséhez.

  Ez volt a betiltás hivatalos indoklása. Barátaim, ennél csak az ügy végleges elrendezése botrányosabb. Végül megtarthattuk a konferenciát, de előtte a betiltó határozat elleni fellebbezésünket két bíró dobta vissza. Amikor a belga miniszterelnök közzétette, hogy mi a helyzet helyes megítélése, a harmadik bíró ugyanabban az ügyben, ugyanazon érvelés mellett helyt adott a fellebbezésnek. Ez a jogállamiság arrafelé, és még ők leckéztetnek bennünket. Mindenki láthatja, hogy Európa ma az elnyomás és a szabadság határvonalán egyensúlyoz, azt hiszem a mostani választáson eldől, hogy merre mozdul, úgy tűnik, ránk vár a feladat, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot. 

  Orbán Viktor ennél nagyobb bajnak nevezte, hogy „Brüsszelben ma háborúpárti többség van, Európában a hangulat háborús, a politikát a háború logikája uralja. Mindenki részéről és mindenfelől háborús készülődést látok, a NATO-főtitkár NATO-ukrán missziót akar felállítani. Az európai vezetők már belesodródtak a háborúba, beszélek velük, a háborút a saját háborújuknak tekintik, és ekként is vívják. Először csak sisakküldésről volt szó, aztán szankciók, de az energiahordozókra nem, ja persze, aztán mégis, aztán jött a fegyverküldés, először lőfegyverek, aztán harckocsik, aztán repülők, aztán pénzügyi segélyek, újabb és újabb tízmilliárdok, most valahol 100 milliárdnál járunk euróban. Pénz, paripa, fegyver, de a helyzet nem javul, sőt egyre rosszabb. Egy lépésre vagyunk attól, hogy a nyugat katonákat küldjön Ukrajnába, ez egy háborús örvény, amely a mélybe ránthatja Európát, Brüsszel a tűzzel játszik, amit csinál, az maga az istenkísértés".

  Orbán Viktor szerint jól megtanultuk, a világháborúkat az elején sosem hívják világháborúnak, mondják, hogy balkáni háború, Lengyelország felosztása, a vége aztán kétszer is világháború lett. „Nem túlzás ha azt mondom, amit csinálnak, istenkísértés. Mi, magyarok tudjuk, milyen a háború, volt benne részünk épp elégszer. Ebből a háborúból ki kell maradnunk, ez nem a mi háborúnk, nem akarunk háborút, és nem akarjuk, hogy Magyarország újra nagyhatalmak játékszerévé váljon, ezért ki kell tartanunk a béke mellett.”

  Amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz–ukrán háborúba senkinek az oldalán

  – tette meg vállalását Orbán Viktor.

 • Orbán Viktor azzal kezdte beszédét: azért jöttek össze, hogy a mai napon megindítsák az európai választási kampányukat.

  Húsz éve minden európai választást megnyertünk. Mi vagyunk Magyarország és Európa legsikeresebb politikai közössége. Nem tűzhetünk ki kisebb célt, azt javaslom, nyerjük meg ezt is.

  A miniszterelnök szerint közben azért meg kell őrizniük a szerénységet, „alázat nélkül nincs győzelem. Lássuk jól, az ellenfeleink azért nem tudják másfél évtizede megszerezni az emberek bizalmát, mert eljátszották a becsületüket. Elfeledkeztek az alázatról. A választási győzelem csak eszköz, egy jó eszköz, amellyel az embereket szolgálhatjuk, mi ezt tesszük kormánypártként 14 éve. Ezért és csak ezért kapunk bizalmat újra és újra. A bizalmat megőrizni, újra kiérdemelni nehéz feladat, ha nyerni akarunk, márpedig nyerni akarunk, világosan kell látnunk és vállalnunk is kell, hogy kik vagyunk”.

  Barátaim, mi vagyunk azok, akik talpra állították a magyar gazdaságot, amit a Gyurcsány-féle baloldal csődbe vitt. Ma egymillió emberrel többen dolgoznak Magyarországon. Mi vagyunk azok, akik munkát adtak a romáknak, ma kétszer annyi cigány ember dolgozik Magyarországon, mint Gyurcsányék alatt, és megbecsült polgárai Magyarországnak, számítunk rájuk. Mi vagyunk azok, akik elérték, hogy a baloldalhoz képest a minimálbér három és félszeresére nőtt, az átlagbért megháromszoroztuk, az átlagnyugdíj értékét megőriztük, megemeltük, és visszaadtuk a 13. havi nyugdíjat, amit a baloldal elvett. A felére csökkentettük a mély nélkülözésben élő magyarok számát, mi vagyunk azok, akik fel fogjuk számolni Magyarországon a szegénységet, amit a baloldal maga után hagyott.

  Orbán Viktor hangsúlyozta, „semmilyen baloldali hazudozás vagy politikai bajkeverés nem írhatja felül a valóságot. 2010-ben a magyar gazdaság mérete körülbelül fele volt a mainak, másképpen fogalmazva: 14 év alatt majd kétszeresére növeltük a gazdaság méretét. 2010-ben 3 millió autója volt a magyaroknak, ma több mint 4 millió 200 ezer. A háztartások pénzbeli megtakarítását, ami 2010-ben 1000 milliárd forint volt, 5500 milliárdra növeltük. A magyarok ma jobban élnek, mint a Gyurcsány-korszakban, igaz, még nem olyan jól, mint szeretnének. Az emberek ezt tudják, ezért akarják minden választáson újra és újra, hogy folytassuk a munkánkat. A gazdaságban a kilátások biztatók, ilyen munkával a hátunk mögött ennek a választásnak is mi vagyunk a toronymagas esélyesei”.

 • Deutsch Tamás, a Fidesz–KDNP EP-listavezetője elmondta: 1789 nap telt el a 2019-es EP-választások óta, majd az elmúlt 5 évről beszélt, a kormánypártok EP-képviselőinek mindig Magyarország volt az első, mindig kiálltak a magyar érdekvédelem érdekében. A brüsszeli bürokraták azonban fanatikus háborús agitátorrá váltak, azt akarják, hogy „genderérzékenyítő kommandók szabadon csatangolhassanak az óvodákban”. Azt is mondta, hogy Gyurcsányék találtak ki a politikai zsaroló feltételeket, amelyeket aztán jogi köntösbe öltöztettek Brüsszelben.

  A NatCon-kongresszuson történtekkel kapcsolatban arról beszélt, hogy csak bolsevik diktatúrákban csináltak olyat, amit az elmúlt napokban Brüsszelben, egy békés konferenciát akartak erőszakkal, jogtipró módon kordonok mögé szorítani. Deutsch Tamás szerint még jó, hogy nem lövettek, és nem bilincsben vitték el a konferencia résztvevőit.

  Brüsszel lett az új Moszkva

  – jelentette ki a politikus. Azt mondta: nyilvánvalóvá vált, hogy miért akarták betiltani a konferenciát, azért, mert a békéről beszélnek és azonnali béketárgyalásokat akarnak, míg a brüsszeli hatalmaskodók háborút akarnak, akár világháborút is.

  Majd azzal folytatta: ezek az erőszakoskodók hol is vannak akkor, amikor Európába migránsok özönlenek, és automata fegyverrel rendelkező embercsempészek ellen kellene fellépni, hol vannak a rendőrök, amikor a határokat kellene megvédeni, felszámolni a no-go zónákat. Összecsinálják magukat, ha a fegyveres haramiák ellen kellene fellépni. Deutsch Tamás azt mondta: háborús hangulat van Brüsszelben, amely belevetette magát az ukrajnai konfliktusba, most már arról beszélnek, hogy előbb-utóbb katonákat is kell küldeni Ukrajnába, a NATO elkezdte koordinálni a felkészítést; Brüsszel csúszik bele a háborúba, a békeállásponttal egyedül maradt Magyarország.

  Nem hagyjuk magunka belerángatni a háborúba. NO WAR!

  – hangsúlyozta Deutsch Tamás.

  Az ellenzékről azt mondta: a magyar dollárbaloldal mindig más mezben a magyar csapat ellen játszik, a csapatkapitány Gyurcsány Ferenc, hátul „az erőszakos Varju és Fegyőr”, „a mamlasz Karácsony”, „középen a csapattársai számára is kiszámíthatatlan Márki-Zay”, és „az ellenfeleit listázó Gyöngyösi”, a csodacsatársor: Cseh, Donáth, Dobrev, Rónai, Ujhelyi, de ők legalább hoztak egy merész taktikai újítást, mindannyian balszélsők, a kispadon pedig Alex Soros ül, a pénztárban meg az apja.

  Deutsch Tamás megjegyezte, itt van a teamdollárbaloldal új, a tartalékcsapatból az első csapatba rakott játékosa is: Magyar Péter, ő a dollárbaloldal magyar hangja, az ő történetét is Gyurcsány írja, a javított kiadás az asztalon fekszik, címe is van: Anna, Peti, Gergő a címe, tehát Donáth, Magyar és Karácsony.

  Magyar Péternek továbbá azt üzente:

  a slim fit zakó belső zsebébe rejtett diktafonra, meg a vastag fém övcsatra a brüsszeli parlament fémkapui élesen besípolnak.

  Hangsúlyozta: a kormánypártoknak az ellenkezőjét kell tenni, mint amit az ellenzéki oldalon mondanak. Utóbbiak szerinte a hazaárulás minősített esetét testesítik meg.

  Azt javasolja minden magyar választópolgárnak, csak azokra szavazzanak, akik a nemzeti mezhez és címerhez hűségesek mindenhol. Méltatta a kormánypártok EP-képviselőjelöltjeit:

  elhivatott felkészült hazafiak, győztes csapat, egytől egyig szabadságharcosok.

  Visszatérve a brüsszeli NatCon-konferencián történtekre, megjegyezte, volt már hasonló a kommunizmus idején, amikor rendőri erőkkel próbálták ellehetetleníteni őket, de akkor a kommunizmus néhány hónappal később megbukott, legyen ez figyelmeztetés és remény is.

  „Mindig Magyarország az első. A kampány elkezdődött, munkára fel! Éljen a magyar szabadság, éljen a haza!” – zárta beszédét Deutsch Tamás.

 • Szijjártó Péter többek között arról beszélt, hogy korábban a NATO-ban meghúztak egy világos vörös vonalat, ez alá azt írták, hogy a NATO nem részese a konfliktusnak, és azt is odaírták, mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy ne jöhessen létre közvetlen konfrontáció a NATO és Oroszország között.

  Két hete azonban elkezdődött a vörös vonal kiradírozása, és úgy döntöttek a többiek, hogy elkezdik előkészíteni a NATO koordináló szerepének növelését a fegyverszállításokban és az ukrán katonák kiképzésében. Ez az elhatározás a NATO-t minden eddiginél közelebb viszi a háborúhoz. A vitában hárman voltunk, akik kritikát fogalmaztunk meg, sem a szlovákokat sem a törököket nem akarom kellemetlen helyzetbe hozni, ezért nem nevezem meg a másik kettőt.

  Szijjártó Péter világossá tette, nem akarják, hogy a magyar katonákat ilyen akciókba belerángassák, és azt sem, hogy hazánk területén ilyen műveleteket hajtsanak végre, a többiek viszont akarják, ezért minket is bele akarnak rángatni ebbe. Úgy látja, hogy a következő hetekben folyamatos lesz Magyarországon a nyomás, hogy vegyünk részt a fegyverszállításokban és az ukrán katonák kiképzésében, ezért óriási a tét.

  A külügyminiszter hangsúlyozta, a világháború vagy a béke kérdésében kell döntést hozni, ahhoz pedig, hogy a béke hangja erősödjön, szuverenista és jobboldali fordulat kell Európában, ehhez pedig nekik is hozzá kell járulniuk.

  A béke színe a narancs, a béke neve a Fidesz, vissza kell térni a józan ész talajára, és véget kell vetni a világháborús készülődésnek

  – szögezte le Szijjártó Péter.

 • Szentkirályi Alexandra szerdán a Bálnában indította kampányát, a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje hétpontos tervet vázolt az eseményen, amelyen felszólalt Baán László, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója, Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője, valamint Tarlós István volt főpolgármester. Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt pénteken mutatta be programját.

 • Vasárnap Budapesten tartott közös kampánynyitó rendezvényt az új ellenzéki összefogás három pártja, a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd – Zöldek. Beszédet mondott többek között Karácsony Gergely főpolgármester, Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, EP-listavezető és Tüttő Kata főpolgármester-helyettes, EP-képviselőjelölt.

 • Az európai parlamenti választásra készülve Választási Manifesztumot fogad el a Fidesz április 19-én, pénteken 15 órától a Millenárison. Az eseményen beszédet mond Orbán Viktor miniszterelnök, a rendezvényen felszólal továbbá Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Deutsch Tamás EP-listavezető – jelentette be korábban Menczer Tamás, a Fidesz kommunikációs igazgatója.

  A Választási Manifesztum – amelyet a Fidesz Országos Választmánya fogad el – tartalmazni fogja, hogy mi a június 9-i választás tétje, és melyek a Fidesz legfontosabb céljai.

  Az Index élő hírfolyamban követi az eseményt, köszöntjük olvasóinkat!