Forgalomterelésre, torlódásra számíthatnak az autósok

2024.04.20. 15:05
Országszerte felújítási munkák zajlanak az utakon, így forgalomterelésre, torlódásra számíthatnak az autósok szombaton.

Az Útinform szombat délutáni tájékoztatása szerint az M0-s autóút M3-as autópálya felé vezető oldalán, a keleti szektorban hézagkiöntést végeznek, ezért az 51-es és az 53-as kilométer között, Pécel térségében csak a belső sáv járható,

2–3 kilométeres a torlódás.

Az M1-es autópályán jelenleg három hosszabb szakaszon folynak burkolatfelújítási munkák: Bicske térségében, a komáromi és nagyszentjánosi csomópontok között, majd az M15-ös autópálya csomópontja után számítsanak forgalomterelésre, melyeknél az egyik irány forgalma a szemközti oldalra átterelve halad.

Az M3-as autópályáról a Vásárosnamény felé vezető oldalon, az M0-s autóúti csomópont előtt a 12-es kilométernél lévő Szilas pihenőhelyet lezárták felújítási munkák miatt, ezért nem lehet ott kihajtani, más útvonalon megközelíthető a parkoló.

A magyar–ukrán határszakaszon, Záhony határállomás előtt az erős tranzitforgalom miatt 9 kilométeres a kilépő kamionsor. A magyar–román határszakaszon, Csanádpalota határállomás előtt az erős tranzitforgalom miatt a kilépő kamionsor pedig 5 kilométeres.

A magyar–szlovén határszakaszon, Vas vármegyében a Kétvölgy és Szentgotthárd közötti összekötőutat utat (7458-as út) a szlovén határátkelőnél lezárták. A határátkeléshez Felsőszölnök felől lehet kerülni.