A DK egyáltalán nem kér Magyar Péter fideszes együttműködéséből

2024.04.23. 19:17
A Demokratikus Koalíció ügyvezető alelnöke és EP-képviselője nem tartja elfogadhatónak a Magyar Péter által felvázolt „Orbán nélküli Fideszt”. Molnár Csaba szerint a DK-nak eddig sem voltak haverjai a kormánypártban.

Molnár Csaba közösségi oldalán idézett egy részt abból az interjúból, amelyet Magyar Péter kedden adott a Financial Timesnak. A DK ügyvezető alelnöke szerint a Tisztelet és Szabadság Párt (Tisza Párt) alelnöke azt nyilatkozta: „Együtt tudok működni a Fidesszel, ha nincs benne haverság és Orbán.”

Nekünk sosem voltak haverjaink a Fideszben, és sosem tudnánk együttműködni velük. És hogy világos legyen: nincs jobb vagy rosszabb Fidesz; nincs Orbán nélküli Fidesz; nincs olyan, hogy elfogadható Fidesz

– fejtette ki Facebook-bejegyzésében Molnár Csaba.

Hozzátette, a DK-nak csak egyetlen Fidesz van, „amit végleg le kell váltani, Dobrev Klára ezt fogja tenni”.

Nemrég a Demokratikus Koalíció (DK) EP-képviselője is negatív véleményt fogalmazott meg Magyar Péterről. Dobrev Klára elmondta, hogy a Tisza Párt alelnökét jobboldali embernek tartja, aki Orbán Viktorra példaképként tekint. Véleménye szerint az ellenzéknek olyan oldalát kell megszerveznie, amely nem akar kiegyezni Orbán Viktorral. Magyar Péterrel kapcsolatban azt is kifejtette, hogy ő és pártja konkrét elképzeléseket vázolt a különböző politikai szakterületeken, és hogy a politikának „nem csak a celebkedésről kellene szólnia”.