Magyar Péter a pusztuló vidéknek nézett egy airsoftpályát

2024.04.23. 06:44 Módosítva: 2024.04.23. 13:40
Országjárása közben Komlón lőtt néhány fotót egy romos, elhagyatott területről Magyar Péter, majd megosztotta közösségi oldalán, mint a pusztuló vidék látleletét. Kommentben világosították fel, hogy a hely azért néz ki így, mert airsoft- és paintballmeccseket szoktak szervezni a területen, ezek a játékok pedig ilyen helyszíneket kívánnak a hitelesség eléréséhez.

Magyar Péter országjárása Komlóra érkezett a hétvégén és ki is pakolt a közösségi oldalára néhány képet egy elhagyatott, romos területről, amelyről azt írta, hogy „a komlói bányák környezete 2024-ben az Európai Unióban”. Ezzel világítana rá arra, hogy a kormány vidékfejlesztési programja mennyire nem működik.

Valahol Európában. Az elfeledett Magyarország, a magára hagyott vidék

– írta a Tisza Párt alelnöke.

Igen ám, csakhogy felvilágosították egy kommentben – igazából többen is –, hogy ez a terület bizony azért néz ki így, mert airsoft- és paintballversenyeket szoktak szervezni itt, ezeknek a játékoknak pedig ez a látkép áll jól.

Ezt a területet annak jogos használója airsoft-/paintballjátékok szervezésére használja. Azért így néz ki, mert erre van szüksége! Ezzel termel a vállalkozása hasznot

– írta a kommentelő, aki azt is hozzátette, hogy illetékteleneknek elvileg tilos lenne a belépés.

A magyarjelen.hu állítólag megkereste a terület üzemeltetőjét, aki elmondta, hogy valóban erről van szó, és a „politikai részével a dolognak nem kívánnak foglalkozni”. Ettől függetlenül senki nem cáfolta, hogy a komlói bányák területén készültek volna a képek, ráadásul Magyar posztja alatt száz és száz komment van, amelyek elmondják, hogy nem csak Komlón vannak ilyen területek az országban – és azokat nem airsoftozni használják.

Magyar Péter így reagált

Frissítés: a politikus utóbb aközösségi oldalán reagált a témában született cikkekre, amelyben elmondta, hogy lehet, hogy ezekben az épületekben ma airsoftot játszanak, de nem azért „zárt be a bánya és rohasztották le és lopták szét az épületeket, hogy létrehozzák az airsoft pályát.”

Ugye, srácok, ez mind az airsoft pálya miatt van? Semmi köze hozzá a 14 éves kétharmados kormányzásnak és a városvezetésnek? A komlóiak másképp gondolják

– írta a Tisza Párt alelnöke, majd hozzátette, hogy „nyilván az airsoft pálya miatt zárt be majdnem az összes posta, szűnt meg Komlóra a vasúti személyszállítás, szűnt meg a gyermekorvosi ügyelet és csökkent a lakosság 32-ről 22 főre”.