Karsai Dánielt hatalmas megtiszteltetés érte az egyik magyar sportszervezet részéről

2024.04.24. 07:44
A Kelemen Ryu Ju Jitsu kedden a weboldalán közölte, hogy az ALS nevű betegséggel küzdő Karsai Dániel alkotmányjogászt januárban 1. dan fokozatra léptették elő.

Soke Kelemen István januárban közvetlen rokonai, barátai, sporttársai körében 1. dan fokozatra léptette elő Karsai Dánielt – írja a jujitsu.hu.

Mint írják, Karsai Dániel kimagasló sportteljesítményt nyújtott, amely a barna öv fokozatáig repítette őt.

Majd ez a fura ALS nevű valami kérlelhetetlenül megállította őt ezen az úton és megkezdte, nem mindennapi küzdelmét egy másik „tatamin”, ami sajnos nem jó felé lejt, ezért szinte lehetetlen nyerni rajta…

– fogalmaztak.

Megjegyzik, hogy a fekete öv fogalma tágabb annál, hogy valaki ügyesen mozog és küzd, az ezt kiérdemlő sok egyéb kiváló emberi és lelki tulajdonsággal is rendelkezik.

Hozzáteszik, hogy Karsai Dániel neves szamurájokat megszégyenítő lelki és szellemi erőről tett, és nap mint nap tesz tanúbizonyságot.

Ha valaki fekete öves, akkor Danika te biztosan AZ vagy, büszke vagyok, hogy taníthattalak! Ezért így utólag ezen az úton is gratulálok neked, harcodban veled vagyunk, bármerre jársz…

– írják.

Romlott az állapota

A gyógyíthatatlan betegségben szenvedő alkotmányjogász állapota az utóbbi időben rohamosan romlani kezdett. Ugyanakkor nemrég a Népszavának azt mondta, annyira még nincs rossz állapotban, hogy most élne az aktív eutanázia lehetőségével, ha ez engedélyezett lenne.

Nemrég az RTL-en futó Házon kívül stábja is ellátogatott hozzá. Akkor többek közt elmondta, hogy szerinte még nem jött el az a pont, amikor az élete puszta létezéssé degradálódott volna, és még mindig hisz abban, hogy megéli, hogy dönthessen a haláláról.

AMÍG VALAHOGY KOMMUNIKÁLNI TUD, ÉS KAPCSOLÓDNI A SZERETTEIHEZ, ADDIG NEM ADJA FEL, ÉS KÜZD AZ ÉLET VÉGI DÖNTÉSHEZ KAPCSOLÓDÓ JOGÉRT.

A Házon kívülben nyilatkozott testvére, Karsai Péter is, aki elmondta, azt remélték, már márciusban döntés születik az Emberi Jogok Európai Bíróságán, ahol pert indítottak azért, hogy testvérén végrehajthassák az eutanáziát.