A szakszervezeti vezető szerint az iváncsai vendégmunkások fekáliával kenték össze a mosdókat

2024.05.15. 10:04
„A vendégmunkások, megköszönve a bejelentést, fekáliával kenték össze az összes mosdót” – árulta el a szakszervezeti vezető az iváncsai akkumulátorgyárban történt elbocsátások után.

Mint arról korábban beszámoltunk, pénteken több száz embert elküldtek az iváncsai akkumulátorgyárbólahol már működnek a gyártósorok, de egyelőre nem indult el a termelés, csak a tesztüzem zajlik.

„A vendégmunkások, megköszönve a bejelentést, fekáliával kenték össze az összes mosdót” – mondta a Magyar Hangnak Székely Tamás.

A Vegyipari Dolgozók Szakszervezetének elnöke arról is beszélt, hogy az elektromos autók iránti kereslet megtorpant, de a nem elektromos autók esetében is piaci visszaesés tapasztalható. Székely Tamás megoldásként az állami támogatást említette, ami valószínűleg lendítene a piacon.

Vasárnap számoltunk be az iváncsai akkumulátorgyárban történt elbocsátásokról. Paczolay Máté külügyi szóvivő hétfőn közölte, hogy egyetlen magyar munkavállalót sem érintenek az SK Innovation elbocsátásai, az érintettek kizárólag harmadik országbeli dolgozók voltak.

A szóvivő hangsúlyozta, az SK Innovation gyárában egyelőre próbaüzem zajlik, amely időszak alatt átmeneti keresletcsökkenés volt tapasztalható a világpiacon, a cég ezért a munkaerő-kölcsönzésen keresztül foglalkoztatott külföldi munkások elbocsátása mellett döntött.