2024. június 15. 15:00
Magyarország
Svájc
RheinEnergieStadion I. forduló
2024. június 15. 18:00
Spanyolország
Horvátország
Olympiastadion I. forduló
2024. június 15. 21:00
Olaszország
Albánia

A pünkösdi hosszú hétvégén is szabad a rakpart

2024.05.18. 12:18
Az ünnepi hosszú hétvégén, május 18. (szombat) reggeltől május 20. (pünkösdhétfő) estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A hosszú hétvégén, szombattól pünkösdhétfőig a pihenni, mozogni vagy edzeni vágyók újra birtokba vehetik a Pesti alsó rakpartot a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.

A fővárosiak és az idelátogatók így csendes, nyugodt, gépjárműforgalomtól mentes környezetben élvezhetik Budapest egyik legszebb, világhírű panorámával büszkélkedő területét. A BKK közleményében azt kéri: a kerékpárral, rollerrel vagy egyéb mikromobilitási eszközzel közlekedők fokozottan figyeljenek a gyalogos felnőttekre és gyermekekre.

Így lehet megközelíteni a bejárható rakpartrészt

Az érintett rakpartszakaszra a péntekről szombatra virradó éjszakától kedd hajnalig nem hajthatnak be a gépjárművel és taxival közlekedők. A déli irányú közúti forgalom az Irányi utcai lehajtón térhet át a rakpartra; a Közraktár utcától északi irányba közlekedők a Havas utcánál hagyhatják el azt. A mozogni és kikapcsolódni vágyóknak érdemes tudniuk, hogy

  • az Erzsébet híd (Irányi utca) és a Közraktár utca között nem szabad az útpályán gyalogolni, a megnyitott rakpartszakaszt déli irányból az alsó rakpart járdáján vagy a felső rakparton közlekedő villamosokkal lehet megközelíteni;
  • az Erzsébet híd pesti hídfőjétől érkezők a Március 15. tér villamosmegállóból déli irányba sétálva érik el a megnyitott rakpartot.