2024. június 25. 18:00
Hollandia
Ausztria
Olympiastadion III. forduló
2024. június 25. 18:00
Franciaország
Lengyelország
BVB Stadion Dortmund III. forduló
2024. június 25. 21:00
Anglia
Szlovénia
Cologne Stadium III. forduló
2024. június 25. 21:00
Dánia
Szerbia

Kommentháborúba kezdett Gelencsér Ferenc és Orbán Balázs

2024.05.21. 19:57
Gelencsér Ferenc, a Momentum Mozgalom országgyűlési képviselője és Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója a napokban a Facebook kommentszekciójában estek egymásnak.

Mint arról korábban beszámoltunk, Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és Orbán Balázs kommentháborúba kezdett szombaton. Az összetűzés előzménye az volt, hogy Magyar Péter korábban azt írta a Facebookon, feljelentést tesz Orbán Viktor ellen rágalmazás miatt, mivel mint írta „Orbán Viktor, valamint a miniszterelnök pártja és a propagandistái hetek óta azzal kampányolnak, hogy az ellenzéki politikusok háborúpártiak”.

A bejegyzéshez pár órával később Orbán Balázs is hozzászólt, és azt írta Magyar Péternek, „azt, hogy háborúpárti vagy-e vagy sem, nem Te döntöd el, hanem a finanszírozóid és a futtatóid”.

Hétfőn Gelencsér Ferenc, a Momentum Mozgalom országgyűlési képviselője is reagált Orbán Balázs megjegyzésére, és kiemelte, hogy „ez az arrogancia tökéletesen leírja ezt az egész rendszert”.

Teljesen mindegy, hogy ki vagy, mit tettél le az asztalra, vagy hogy mit gondolsz a világról. A hatalom emberei szerint, akik Magyarországot vezetni hivatottak, még ahhoz sincs jogod a saját hazádban, hogy meghatározd önmagad. Majd ők ezt megteszik helyetted

– írta a képviselő. „Majd egy Orbán Balázs nevű alak eldönti helyetted, hogy ki vagy, miben hiszel, és hogy jó magyar vagy-e. Teljesen mindegy, hogy te ezzel egyetértesz-e vagy sem. Nem számít a véleményed nekik” – tette hozzá.

Gelencsér Ferenc szerint így kerültek a haza fogalmán kívül azok, akik nem a Fideszre szavaztak 2002-ben, ugyanígy lett mindenki „dollárbaloldali”, aki nem rájuk szavazott 2022-ben, így lett Gyurcsány Ferenc, Brüsszel és Soros György embere az, aki nem ért egyet azzal, amit a Fidesz politikának nevez, továbbá így lett hazaáruló mindenki, aki szerint a haza nem egyenlő a kormány által vallott elvekkel.

„Ez az az arrogancia, ami kettészeli ezt a nemzetet. Ez az az arrogancia, amit meg kell szüntetni, fel kell szántani és sóval kell behinteni” – jelentette ki.

Június 9-én nem a háború vagy a béke kérdéséről szavazunk. Június 9-én arról szavazunk, hogy kielégítő-e számunkra mint nemzet számára ez a gerjesztett felebaráti gyűlölet, vagy ennél valami többre vágyunk

– hangsúlyozta a politikus, majd hozzátette, hiszi, hogy sokkal többre hivatott ez a nemzet, még akkor is „ha Orbán Balázs nem hisz ebben, és el akarja dönteni helyettünk, hogy miben hiszünk. Széchenyik nemzete vagyunk, nem Orbán Balázsoké”.

Újabb kommentháború

Gelencsér Ferenc bejegyzésére kedden Orbán Balázs is reagált. Leírta, hogy szerinte a Momentumnak már a kezdetektől külföldről mondják meg, hogy miről mit kell gondolnia.

Olimpiaügyben a franciák, a nemzetpolitika ügyében a románok, az Európa-politika kapcsán Soros. A szervilizmusban pedig odáig jutottál, hogy egy másik pártnak kampányolsz. Bravó!

„A mostani választások egyik legszebb pillanata lesz, amikor mindazért, az ország számára káros politikáért, amit az elmúlt években folytattatok, jól kiszavaznak majd benneteket a magyar választópolgárok. Momentum over” – írta a miniszterelnök politikai igazgatója.

Gelencsér Ferenc ezt nem hagyta szó nélkül, és nem sokkal később megjegyzést fűzött Orbán Balázs hozzászólásához.

„Az alusisak mindenképpen maradjon a kobakon. Döbbenetes olvasni, hogy a kormányfő előolvasója ennyi konteóban hisz, bár sok mindent megmagyaráz. Javaslom még a Birds Aren’t Real oldalt, illene az Ön által felsoroltak közé” – szúrta oda Orbán Balázsnak.

Az is súlyos állítás, ha Ön szerint szervilizmus megvédenem az egyik honfitársamat a becstelen támadásoktól. Emlékeim szerint a magyar emberek képviseletére esküdtünk fel, politikai hovatartozástól függetlenül

– emelte ki a képviselő. Megjegyezte azt is, hogy szerinte ezt teljesen hiába magyarázza egy olyan embernek, „akinek a kínai és az orosz érdekek mindig, mindenkoron a magyar családok érdekei előtt állnak”.