2024. június 25. 18:00
Hollandia
Ausztria
Olympiastadion III. forduló
2024. június 25. 18:00
Franciaország
Lengyelország
BVB Stadion Dortmund III. forduló
2024. június 25. 21:00
Anglia
Szlovénia
Cologne Stadium III. forduló
2024. június 25. 21:00
Dánia
Szerbia

Ragasztószalaggal lopták ki a pénzt a templomi perselyekből

2024.05.27. 12:01
Rendszeresen visszajárva, ragasztószalaggal lopta ki a pénzt egy templom perselyeiből az a két férfi, aki ellen Lentiben emeltek vádat.

Németh Eszter, a Zala Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője hétfőn tájékoztatta az MTI-t, hogy a 44 éves szombathelyi férfi és 54 éves kőszegi társa tavaly áprilisában szabadult vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt kiszabott szabadságvesztéséből. Állandó munkahellyel, rendszeres jövedelemmel nem rendelkeztek, lakóhelyük nem volt, hajléktalan életmódot folytattak, illetve ismerőseiknél húzták meg magukat.

Az elsőrendű vádlott júliusban elhatározta, hogy a szentgyörgyvölgyi református templom perselyeiben elhelyezett pénzadományok eltulajdonításából fogja biztosítani megélhetését. Tervéről beszámolt társának, aki ezek után gépkocsival többször is a templomhoz szállította őt, illetve ott figyelt, amíg a fiatalabb férfi kifosztja a perselyeket.

Nem egészen három hét alatt ötször mentek el Szentgyörgyvölgyre, a templomba, ahol az idősebb férfi elfordította helyükről a beltéri biztonsági kamerákat, illetve figyelt, miközben társa a templom első és hátsó ajtajára felszerelt perselyeket ürítette ki.

Az elsőrendű vádlott összesen 400 ezer forintot zsákmányolt úgy, hogy a perselyek száján kétoldalú ragasztószalagcsíkot engedett le, majd az arra ráragadt pénzt kiemelte.

A Lenti Járási Ügyészség a többszörös visszaesőnek számító férfiak ellen lopás bűntette miatt emelt vádat és fegyházbüntetés kiszabását indítványozva.

Az eset egyébként nem egyedi, nemrég a szegedi rendőrök vették őrizetbe azt a férfit, aki bement az egyik mórahalmi templomba, de imádkozás helyett inkább a persely tartalma érdekelte, így feltörte azt és ellopta a benne található pénzt. Tavaly nyáron pedig a debreceni nagytemplom ablakpárkányait lopták el.