2024. június 23. 21:00
Svájc
Németország
Frankfurt Arena III. forduló
2024. június 23. 21:00
Skócia
Magyarország

Gyurcsány Ferenc Magyar Péternek: Te nem a Fidesz ellenfele vagy, hanem maga a Fidesz

2024.05.28. 10:09
Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke nyílt levelet írt Magyar Péternek, amelyben kifejtette, hogy szerinte a Tisza Párt alelnöke egy tőről metszett fideszes politikus, aki ugyan új a politikában, de „régi, jól ismert fideszes szöveget nyom”.

A DK elnöke kedden a hivatalos oldalán tette közzé Magyar Péternek címzett nyílt levelét. Gyurcsány Ferenc ebben arról ír, hogy eddig óvatossággal kezelték a Tisza Párt alelnökét, mert sokértelmű volt a szerepe, de a hétfői Telex-en megjelent nagy interjú Magyar Péterrel eloszlatta a DK kétségeit.

„Te egy tőről metszett fideszes politikus vagy, frissebb, mint Orbán, de minden bizonnyal tehetségtelenebb. Eldőlt, hogy mentalitásod, gondolkodásod, véleményed a Fidesz világához köt, bár igaz, magadat jobban szereted, mint őket” – írta Gyurcsány Ferenc.

Na már most, hallgatva, amit mondasz, te hatalmi értelemben lehet, hogy Orbán ellenfele vagy, hiszen az ő helye kell neked, nem szégyelled, nem is kell, hogy miniszterelnök akarsz lenni, de tartalmi értelemben, politikád lényege szerint te nem a Fidesz ellenfele vagy, hanem maga a Fidesz

– fogalmazott.

„Ilyenformán ellenfelek vagyunk. Amit te gondolsz a világról, Európáról, Magyarországról, azzal mi nem értünk egyet. Új vagy a politikában, de régi, jól ismert fideszes szöveget nyomsz” – tette hozzá.

Gyurcsány Ferenc szerint Magyar Péter Orbán Viktort nem megbuktatni, hanem felfelé buktatni szeretné.

Nem elszámoltatni akarod, hanem az Európai Tanács vagy a Bizottság elnöki posztját ajánlanád neki, ha úgy tetszik, kitüntetnéd. Szerinted olyan európai víziója van, ami alkalmassá és érdemessé teszi őt erre. Azt javaslod, hogy »kössünk egy dealt a miniszterelnök úrral«

– írta.

„Jó, hogy adtad ezt az interjút. Hogy mondják? Elvált a tüdő a májtól. Vagy máshogy? Akkor eggyel beljebb vagyunk” – zárta sorait Gyurcsány Ferenc.

Válaszolt Magyar Péter

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke Gyurcsány Ferenc posztja alatt hozzászólásban válaszolt a neki címzett nyílt levélre.

Elnök Úr, köszönöm, hogy megosztotta az interjút. Sajnálom, hogy az egyszerű iróniát nem sikerült megérteni. Remélem holnap is számíthatok Öntől egy szívhez szóló levélre, ha már a Fidesszel nincs ideje foglalkozni

– fogalmazott Magyar Péter.