2024. június 25. 18:00 ÉLŐ
Hollandia 0
Ausztria 1
Olympiastadion III. forduló
2024. június 25. 18:00 ÉLŐ
Franciaország 0
Lengyelország 0
BVB Stadion Dortmund III. forduló
2024. június 25. 21:00
Anglia
Szlovénia
Cologne Stadium III. forduló
2024. június 25. 21:00
Dánia
Szerbia

Tiszta vizet öntött a pohárba az államtitkár Orbán Viktor sajtótájékoztatóival kapcsolatban

2024.05.29. 21:30
Orbán Viktor kormányfő sajtótájékoztatóin a kérdések nincsenek előre megszűrve – írta Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár az X-en közzétett szerdai üzenetében.

Kovács Zoltán a belga miniszterelnöknek egy szerdai kijelentésére reagálva közölte: Alexander De Croo kiemelkedik Magyarország szapulásával és „orbanofóbiájával”, így – mint fogalmazott – „nem lepődünk meg ezen a legutóbbi rágalmon sem”.

„A belga kormányfőnek a tényekkel is laza a kapcsolata” – hívta fel a figyelmet az államtitkár. Szavai szerint a belga miniszterelnök nyilvánvalóan még soha nem látta Orbán Viktor kormányfő több órás sajtótájékoztatóit, majd hozzátette: „nem, a kérdések nincsenek megszűrve”.

Kovács Zoltán azt javasolta a belga miniszterelnöknek, hogy kevesebb időt töltsön az uniós miniszterelnöktársa elleni „olcsó szurkálódással”, és inkább azzal foglalkozzon, miért is kell küzdenie az újraválasztásért a június 9-i választáson.

Kovács Zoltán szerint talán itt az ideje megváltoztatni a háborúpárti álláspontot.

A De Knack című flamand nyelvű belga napilap szerdán megjelent cikke szerint Alexander De Croo a lap munkatársának kérdésére válaszolva egyebek mellett azt nyilatkozta: pártja semmilyen körülmények között sem szeretne együttműködni a Vlaams Belang (Flamand érdek) nevű párttal, mert „nem kívánják Flandriát káoszba taszítani”.

Emlékeztetett, Katalóniát mintegy ötezer vállalat hagyta el a „nacionalisták miatt”. Közölte ugyanakkor, hogy hisz a demokráciában, majd megjegyezte: ha ő egy „Orbán-féle kormányfő” lenne, akkor szóvivője előre bekérte volna a kérdéseket, és csak olyanokat tehettek volna fel neki, amiket kedvel. „Szerencsére nem ilyen országban élünk” – tette hozzá a belga miniszterelnök.