2024. június 24. 21:00
Albánia
Spanyolország
Düsseldorf Arena III. forduló
2024. június 24. 21:00
Horvátország
Olaszország

Dobrev Klára bejelentette az árnyékkormánya végét

DSZZS20240610236
2024.06.10. 17:32
A Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője szerint új megoldásokat, új eszközöket, új utakat kell keresniük.

„A tegnap esti eredményeknek sok tanulsága van, de mindenekelőtt az első szó ismét a köszöneté. Köszönöm azoknak, akik tegnap az erős, szociális Európát és az általam vezetett, közös listát támogatták! A következő öt évben is azon leszünk, hogy Európa minden korábbinál egységesebb és erősebb legyen, erre kértünk felhatalmazást, ez a kötelezettségünk” – közölte a Facebook-oldalán Dobrev Klára, aki egy videórészletet is közzétett a választást értékelő beszédéből.

Mint arról beszámoltunk, a DK-s politikus kijelentette: az eredmény csalódást keltő, azt gondolták, hogy több szavazót tudnak meggyőzni. Míg 2019-ben négy európai parlamenti mandátumot szerzett a DK, az idei választáson csak kettőt.

Dobrev Klára most kifejtette: világos, hogy az egyetlen megmaradt Európa-párti, baloldali közösségként új, a korábbiaktól eltérő módszereket is kell keresniük az Orbán-rendszerrel szemben álló szavazók megszólítására.

Továbbra is hiszem, hogy az emberek hétköznapjaival mit sem foglalkozó jobboldali politika egyetlen alternatívája hosszú távon egy karakteres, baloldali program. Ennek a programnak a kidolgozásáról szólt az Árnyékkormány munkája 2022 szeptembere óta, ezért dolgoztunk együtt több mint ezer szakértővel, ezért jártuk az országot, hogy ez a program minél többekhez eljusson. Az Árnyékkormány munkája a mai nappal eddigi formájában véget ér

– jelentette be a DK-s politikus.

Azt ígérte azonban, hogy teszik tovább a dolgukat, maradnak, akik voltak öt napja, öt hónapja vagy épp öt éve: elkötelezett szociáldemokraták, európai magyarok.

De azért, hogy az a baloldali politika, az a szakpolitikai alternatíva, amit mi képviselünk, a mostaninál nagyobb támogatottságot élvezzen, új megoldásokat, új eszközöket, új utakat kell keresnünk. Köszönöm Mindenkinek, aki a magyar történelem első igazi árnyékkormányának a munkáját segítette az elmúlt bő másfél évben!

– zárta bejegyzését Dobrev Klára.

A Demokratikus Koalíció elnöksége 2022 szeptemberében kérte fel Dobrev Klárát, hogy árnyék-miniszterelnökként alakítson árnyékkormányt.

(Borítókép: Dobrev Klára a DK–MSZP–Párbeszéd EP-listavezetője beszédet mond a három párt európai parlamenti és önkormányzati választási eredményváró rendezvényén a budapesti Radisson Blu Béke Hotelben 2024. június 10-én. Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI)