2024. június 25. 18:00
Hollandia
Ausztria
Olympiastadion III. forduló
2024. június 25. 18:00
Franciaország
Lengyelország
BVB Stadion Dortmund III. forduló
2024. június 25. 21:00
Anglia
Szlovénia
Cologne Stadium III. forduló
2024. június 25. 21:00
Dánia
Szerbia

A BVOP is segíti az árvíz elleni védekezést Körmendnél

2024.06.11. 11:37
A büntetés-végrehajtási szervezet is segít az árvízi védekezésben Körmendnél, a Vas vármegyei területi védelmi bizottság kérésére negyven dolgozójuk homokzsákokkal erősíti a gátat – írja az MTI.

A Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet, a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön, továbbá a Veszprém, a Győr-Moson-Sopron és a Zala vármegyei büntetés-végrehajtási intézet állományába tartozó bv-s dolgozók hétfő óta Körmenden segítik a védekezést, jelentette ki a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága, Makula György ezredes, a kommunikációs főosztály vezetője.

A büntetés-végrehajtás dolgozói a Büdös-ároknál kialakított deponálónál kezdték a munkát, ők homokzsákokat töltöttek, majd pakoltak teherautókra, emelte ki a vezető. Elmondta, hogy a büntetés-végrehajtás emellett a vármegyei kormányhivatal árvízi védekezésre jelentkező munkatársainak szállításával segít.

Rekordvízállás

A Rábán Körmendnél a valaha mért legnagyobb vízállást megközelítő vagy meghaladó szintre számítottak hétfőn, amiről itt írtunk korábban.

A vízügy közel négyszáz szakemberét mozgósította a Rába menti árvízi védekezéshez az ország egész területéről – közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF); honlapjukon kedd délelőtt közölték, hogy a jelenlegi vízállás 465 cm. Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter tájékoztatása szerint a Magyar Honvédség is segít a helyszínen.