2024. június 25. 18:00
Hollandia
Ausztria
Olympiastadion III. forduló
2024. június 25. 18:00
Franciaország
Lengyelország
BVB Stadion Dortmund III. forduló
2024. június 25. 21:00
Anglia
Szlovénia
Cologne Stadium III. forduló
2024. június 25. 21:00
Dánia
Szerbia

A második legtöbb zöldautót helyezték forgalomba májusban Magyarországon

2024.06.11. 11:16
Az elektromos és tisztán elektromos járművek örökranglistáján a második helyet foglalja el Magyarország. Az elmúlt négy évhez képest idén egyre több zöldjárművet helyeznek forgalomba.

Nagy előrelépést hozott az elektromos gépjárművek hazai forgalomba helyezése. A Belügyminisztérium adatai szerint májusban 2677 zöld rendszámmal ellátott gépjárművet helyeztek forgalomba – derült ki az Energiaügyi Minisztérium Facebook-bejegyzéséből.

A számadatokból az is kiderül, hogy ennél nagyobbat csak egyszer, márciusban mutatott a statisztika, ekkor 2920 darabot. 

A tisztán elektromos gépjárművek számában is Magyarország dicsekedhet az ezüstéremmel, az 1881 darabos mutatót csak a márciusi 2108-as szám előzi meg.

A 2020-as adatokhoz képest jelenleg hétszer több, azaz nagyjából 57 ezer tiszta és csendes e-autó közlekedik az országban. A minisztérium bejegyzéséből az is kiderül, hogy a javuló tendencia februártól májusig tartott, azaz négy egymást követő hónapban jobb eredmények születtek, mint korábban.

A zöldenergiáé a jövő

Az elektromos járművek levegőszennyezés és zajterhelés nélkül használhatóak, üzemeltetőik számára működési-karbantartási költségeket takaríthatnak meg. A Zöld Busz Programnak köszönhetően a budapesti és vidéki agglomerációban 135 e-autóbusz közlekedik, hamarosan pedig 46 elektromos iskolabusz áll forgalomba. Erről korábban itt írtunk.

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.