Péntek este lezárják a Hősök tere könyékét

2024.06.13. 12:12
Pénteken este nyolc órától szombat hajnali négy óráig tartják a Mozgás éjszakáját a Hősök terén és a Városligetben. A rendezvény miatt a Hősök terén, a Kós Károly sétányon, illetve az Andrássy út és a Hermina út egy szakaszán forgalomkorlátozásra kell számítani.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közölte, hogy a Mozgás éjszakája miatt lezárják péntek este hat órától szombaton reggel hat óráig a Kós Károly sétányt és a Hősök terét körben, valamint péntek este kilenc órától várhatóan éjfélig a Dózsa György utat a Damjanich utca és a Szondi utca között, az Andrássy utat a Hősök tere és az Oktogon között, valamint a Hermina út Ajtósi Dürer sor felé vezető oldalát – írja az MTI.

A várhatóan szombaton 00:15 és 2:00 óra között zajló kerékpáros vonulás idején a nagyobb csomópontoknál néhány perces lezárásra kell számítani, a keresztirányú forgalmat szakaszosan átengedik. Az érintett útvonalon helyenként forgalomkorlátozás lesz érvényben.

A 20E autóbusz a Hősök tere és a Vágány utca/Róbert Károly körút helyett a 30-as, a 901-es és a 32-es autóbusz Ötvenhatosok tere, Kacsóh Pongrác út és Vágány utca/Róbert Károly körút megállóhelyein áll meg.

A 30-as, a 30A és a 230-as autóbuszok a Damjanich utca/Dózsa György út, a Benczúr utca és a Hősök tere helyett a 72-es és a 74-es trolibuszok Zichy Géza utca és Gundel Károly út közötti megállóhelyeit használják.

A 105-ös és a 210-es autóbuszok nem érintik a Bajcsy-Zsilinszky út metróállomás és a Hősök tere közötti megállóhelyeket, helyette a 72-es trolibusz Szent István Bazilika és Honvédkórház megállók között érintett megállóhelyein állnak meg. Az Andrássy úti megállóhelyek az 1-es metróval érhetők el.

A 979A autóbuszok is módosított útvonalon közlekednek, a Hősök tere felé a Bajza utcát nem érintik, míg a Kodály köröndnél Felsőerdősor utcai kereszteződés előtt állnak meg.

A 70-es trolibuszok nem érintik az Olof Palme sétány és a Dvorák sétány megállót, helyette a 74-es trolibusz Vakok Intézete és Ötvenhatosok tere közötti megállóiban állnak meg. A 72-es és a 74-es trolibuszok várhatóan 21 és 23:30 között nem érintik a Bethesda utca megállót, míg az Ajtósi Dürer sor felé a Ciklámen utcánál a Zichy Mihály út kereszteződése után állnak meg.

A 75-ös trolibuszok 21 órától az Ötvenhatosok tere és a Hősök tere között a 72-es trolibusz megállóhelyein állnak meg. A 76-os trolibuszok 21 órától a Jászai Mari tér és a Nyugati pályaudvar illetve a Keleti pályaudvar és a Károly körút között közlekednek.

A 909-es, a 914-es, a 914A, a 950-es és a 950A autóbuszok a Deák Ferenc tér felé 01.20 és 2 óra között ideiglenesen az Üllői úton a Kálvin tér előtt és a 47, 49-es villamos Astoria megállójában állnak meg. A 990-es autóbusz péntek éjféltől 00.35-ig az Erzsébet hídon át közlekedik, a Széll Kálmán tér és a Ferenciek tere között az 5-ös busz megállóiban áll meg.