Videón, ahogy elfogják a tanyán rejtőzködő körözött bűnözőt

2024.06.13. 15:40
Egy tanyán rejtőzködő körözött elítéltet fogtak el a rendőrök Békés vármegyében. Összesen három év szabadságvesztésre ítélte a bíróság, ez alól akart kibújni.

Bilincsben vittek egy férfit a Békés vármegyei rendőrök június 12-én délután Gyulára, a büntetés-végrehajtási intézetbe. A 37 éves elítélt rejtőzködött a hatóságok elől, egy ideje eltűnt kisújszállási bejelentett lakóhelyéről – közölte a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön. 

A Szegedi Törvényszék és a Szolnoki Törvényszék is adott ki ellene elfogatóparancsot, mert két külön eljárásban összesen három év szabadságvesztésre ítélték.

A jogerős büntetéseket lopásért és hatóság félrevezetéséért kapta, azonban sem az 1 év 8 hónap, sem az 1 év 4 hónap letöltésére nem jelent meg a kijelölt időben és helyen.

A békéscsabai nyomozók olyan információhoz jutottak, hogy a férfi Jász-Nagykun-Szolnok vármegyéből Békésbe költözhetett, és a lakóhelyétől 75 kilométere, egy Békés városhoz tartozó tanyán bujkál. A vármegyei rendőr-főkapitányság Közterületi Támogató Alosztályának rendőrei körbevették a területet, és meg is találták, majd  elfogták az elítéltet, aki most már rács mögött van.