Maró folyadékot ivott két Pest vármegyei diák

2024.06.13. 06:21
Maró folyadékot ihatott két negyedikes fiú kedden a Pest megyei Péteriben. A fiúk az általános iskola által szervezett papírgyűjtés közben találtak a környéken egy üdítőspalackot, amiben az RTL információi szerint lúgos folyadék volt. Mindketten beleittak, majd mentő szállította őket kórházba.

Az RTL szerint az egyik fiú az iskola környékén talált egy folyadékkal teli műanyag palackot, amibe beleivott, rosszul lett és hányt is. A palack tartalmát egy másik fiú is megkóstolta, aki ugyancsak rosszul lett utána.

Mint írják, jegestea flakonjának látszott a palack, amiben valójában lúgos anyag lehetett.

Az iskola igazgatója nem akart nyilatkozni, de annyit elárult, hogy a palackot az iskola területén kívül találták a fiúk.

Az RTL információi szerint egyikük többet ivott belőle, a másik épp csak megkóstolta. Mentőt hívtak hozzájuk, majd mindketten a budapesti Heim Pál Gyermekkórházba kerültek. Jelenleg is itt ápolják őket, legalább egy hétig a kórházban kell maradniuk.

Az eset a rendőrség figyelmét is felkeltette. Szerdán nyomozók jártak az iskolában, hogy kiderítsék, mi is történt pontosan. A rendőrség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt indított nyomozást.

A történtek részleteiről írásban is kérdezték az iskola vezetését, de ez idáig nem válaszoltak.