Karácsony Gergely: Megpróbálják átfordítani az eredményt, most akarják elcsalni a választást

MG 0065
2024.06.14. 17:06
Karácsony Gergely főpolgármester közölte: szerinte a Nemzeti Választási Bizottság fideszes tagjai el akarják csalni a választást, ezért az utcára hívta a támogatóit.

Mint korábban írtuk, az újraszámlálás után – lapunk információi szerint – szűk többséggel, de továbbra is Karácsony Gergely maradt a választás győztese.

A főpolgármester azóta a Facebookon tett közzé egy posztot, ahol azt írta: „A tényadatok alapján a szavazatok botrányos körülmények között történt újraszámolása után is megnyertem ezt a választást.”

Most arról kapok híreket, hogy a Nemzeti Választási Bizottság fideszes többsége olyan jogászkodásba kezdett, amivel megpróbálják átfordítani az eredményt. Most akarják elcsalni a választást 

– fogalmazott Karácsony Gergely, aki tüntetésre hívta támogatóit az Alkotmány utcába. 

A főpolgármester a minap is posztolt arról, hogy szerinte nem megfelelően zajlik az újraszámlálás, és már akkor is említésre került, hogy választási csalásról lehet szó. Karácsony Gergely később, csütörtök este arról beszélt, hogy veszélybe került a magyar jogállamiság és demokrácia maradéka.

Mindeközben hamarosan újabb fejleményekre lehet számítani, ugyanis rövidesen összeül a bizottság, és döntenek a főpolgármester-választás hivatalos eredményéről. Az eseményről lapunk is folyamatosan frissülő cikkben tudósít.

(Borítókép: Karácsony Gergely 2024. június 9-én. Fotó: Németh Kata / Index)