Rónai Egon megszólalt a Magyar Péterrel folytatott vitájáról

2024.06.15. 06:52
Az ATV műsorvezetője a Facebookon kommentálta a Magyar Péterrel folytatott vitáját. Rónai Egon elismerte: egy ponton valóban hibázott, de azért szerinte nem ő a felelős, hogy a vita elmérgesedett.

A hét elején kerekedett botrány abból, hogy egy összeszólalkozás után Magyar Péter kivonult Rónai Egon műsorából. A műsorvezető az eset után közvetlenül egy kommentben már reagált a történtekre, és azt írta: sajnálja, ami történt, de továbbra is várják Magyar Pétert a műsoraikban. (Magyar Péter azóta közölte, hogy Orbán Viktorral akár az ATV-n is hajlandó lenne vitázni). 

Ezzel együtt Rónai Egon közösségi oldalán továbbra is téma az, ami az ATV műsorában történt. A műsorvezető még szerdán tett közzé egy posztot az aznap esti programról, és a kommentelők ott is felhánytorgatták a témát.

Egyikük például azt írta: „Kedves Egon! Kérem, hallgasson a nézőkre – sok értelmes hozzászólás is van az oldalán, és sokan kedvelik önt az eddigi teljesítménye miatt. Fontolja meg, hogy ebből a helyzetből valahogy elegánsan, diplomatikusan kilép, mert az ATV tulajdonosa maximum annyit érez majd a következőkben, hogy a nézőszám csökkenése miatt kevesebb lóvé lesz a zsebében, de az ön szakmai hitelessége súlyos csorbát szenvedhet – ez már most látszik… Ráadásul arra még nem válaszolt senki, hogy miért a megafonos Bohár Dániel kapta meg elsőként a hétfői interjú videóját – szinte azonnal, amint Magyar Péter kilépett a stúdióból, és a videó még nem volt fenn sem a honlapon vagy YouTube-csatornán – így vélhetően a szerkesztőségből küldték neki direktben”.

Rónai Egon erre péntek délután reagált egy kommentben, és azt válaszolta: 

Tudomásom szerint nem tőlünk kapta Bohár a felvételt – bárki rögzítheti, szokták is, vágják is, nem is minden esetben jogszerűen [...]. A nézői kritikákról: azt elfogadom, hogy kezdhettem volna gratulációval. Ám ha figyelmesen megnézné (valaki) a felvételt, én azon a ponton lezártam a vitát, amikor azt mondja Magyar Péter, hogy el fogja olvasni: köszönöm, ennyit szerettem volna – ezt mondom. És nem én folytatom. 

Azt egyébként még Magyar Péter vetette fel a botrány után, hogy „Bohár Dániel két perccel azután, hogy kijöttem a stúdióból, már összevágott videót és posztot tett ki az oldalára”.