Gyurcsány Ferenc ismét posztolt, miután a lehetséges lemondásáról beszélt

2024.06.19. 17:12
A Demokratikus Koalíció elnöke arról számolt be a Facebookon, hogy megbeszélések zajlanak.

Mint előzőleg írtuk, Gyurcsány Ferenc kedden posztolt arról, hogy  vereséget szenvedtek a választásokon, és ilyenkor jönnek a kérdések, amelyekre választ kell adnia. E kérdések között merül fel a lemondásé is – tette hozzá. 

A Demokratikus Koalíció vezetője a minap is azt mondta, hogy megbeszéléseket folytatnak, és erre erősített rá egy szerdai posztjával.

Megbeszélések, tanácskozások érik egymást. Az elég világos, hogy erős kohézió tart össze bennünket. Ez nem változott. Folytatjuk

– írta Gyurcsány Ferenc, aki a posztolt fotók tanúsága szerint a Hotel Benczúrban szólhatott támogatóihoz.

Többen is beszéltek arról, hogy meg kellene fontolnia a lemondást 

A múlt héten Medgyessy Péter, egykori MSZP-s miniszterelnök volt a Partizán vendége, ahol Gulyás Márton mellett próbálta értelmezni a vasárnapi választások eredményét. A beszélgetés egy pontján szóba került Gyurcsány Ferenc is.

Medgyessy Péter szerint Gyurcsány Ferenc már két éve tehertételt jelent az ellenzéki oldalon.

Az a kérdés, milyen következtetéseket von le a Feri. Bármilyen jó képességű ember is, az emberek nagy részénél személy szerint ő, illetve most már Klári is inkább a nem vonzó személyiségek közé kerül. Gyurcsány politikailag nem csinálta ügyetlenül, nulla pártból létrehozott egy olyan pártot, ami a baloldal vezető ereje lett 2019-ben

– mondta az exkormányfő. Medgyessy Péter arról is beszélt, hogy a hagyományos ellenzék Magyar Péterrel szembeni hátrányát pártépítéssel dolgozhatná le. Úgy gondolja, a DK-nak erősebben fel kell vállalni, hogy ez egy baloldali, liberális párt, de Gyurcsány Ferenccel ez már nem reparálható. Az egykori kormányfő szerint Magyar Péter ellopta a DK radikalizmusát és antiorbánizmusát.

Ha Gyurcsány és a felesége a háttérből okosakat mond, az jó, de ha kimennek a napra, az nem jó

– zárta gondolatait Medgyessy Péter.

Szintén a múlt héten Lamperth Mónika korábbi MSZP-s belügyminiszter és önkormányzati miniszter az ATV műsorában lemondásra szólította fel Gyurcsány Ferencet és az MSZP vezetőit is.