Két gyanúsítottat hallgatott ki a rendőrség a Jókai utcai házomlás ügyében

2024.06.19. 18:36
A Terézvárosban 2022. június 27-én történt házomlás ügyében két gyanúsítottat hallgatott ki a rendőrség. A Budapesti Rendőr-főkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt nyomoz.

Gyanúsítottakat hallgatott ki a rendőrség a 2022-ben történt terézvárosi házomlás ügyében – írta a Magyar Nemzet rendőrségi forrásokra hivatkozva. 

2022. június 27-én a VI. kerületi Aradi és Jókai utca kereszteződésében található ötszintes épület homlokzati fala és tetőszerkezeti elemei dőltek az utcára és parkoló autókra. 

Most két személyt gyanúsítottként hallgatott ki a rendőrség a foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt nyomozó Budapesti Rendőr-főkapitányság közlése szerint.

Ahogyan arról az Index is beszámolt, a baleset egyik elszenvedője az operettszínház egyik táncművésze, Tóth Nikolett balerina volt, akinek a gerince és koponyája sérült meg, és a temérdek műtét ellenére is kerekesszékbe kényszerült.

A balettművész később arról is mesélt, hogy az orvosi kezelések és segédeszközök miatt nehéz anyagi helyzetbe kerültek. Orvosai szerint minimális az esélye annak, hogy újra járhat, de Tóth Nikolett bízik a felépülésben. Rajta kívül akkor a mentők további három könnyű sérültet is kórházba szállítottak.