Halálos baleset történt Nagypeterdnél, két ember életéért még mindig küzdenek

2024.06.25. 20:48
A 6-os főúton Nagypeterdnél egy személyautó átsodródott a menetirány szerinti bal oldalra, ahol egy kamionnal frontálisan ütközött. A balesetben négyen sérültek meg, de a kiérkező önkéntes és hivatásos tűzoltók két ember életét már nem tudták megmenteni. A helyszínre mentőhelikoptert is riasztottak.

Ketten meghaltak, ketten pedig megsérültek, amikor egy személygépkocsi egy köveket szállító kamionnal ütközött kedden a 6-os főúton, Nagypeterd térségében – tájékoztatta a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

Popovics Dejan beszámolt arról, hogy a személyautó eddig ismeretlen okból áttért a menetirány szerinti bal oldalra, ahol frontálisan összeütközött a teherjárművel.

A helyszínre mentőhelikopterrel is érkező mentők a kocsi vezetőjét és egyik utasát kórházba vitték, két utas életét nem lehetett megmenteni

– tette hozzá.

A Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a honlapján azt írta, hogy a balesethez a pécsi, a szigetvári hivatásos, valamint a szabadszentkirályi önkéntes tűzoltók vonultak ki, a négy embert ők emelték ki a járműből.

A rendőrségi szóvivő kitért arra is, hogy az érintett útszakaszt a helyszínelés és a mentés idejére teljes szélességében lezárták, a forgalmat Szentdénes település felé terelték.

Az Országos Mentőszolgálat az MTI érdeklődésére azt írta, hogy a balesetben ketten olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy a helyszínen meghaltak. A további két sérült egyikét sikeres újraélesztés után súlyos-életveszélyes állapotban légi úton, a másikat szintén súlyos-életveszélyes állapotban földi úton vitték kórházba.