Magyar Péter újabb médiaellenes kirohanása, a teljes sajtót ellenőrizné

2024.06.25. 15:26
A Tisza Párt alelnöke, Magyar Péter ismét nekiment a komplett hazai médiának, azt hangoztatva, hogy már a magukat függetlennek tartó médiumok is pont ugyanúgy viselkednek, mint a rogáni vagy éppen a gyurcsányi propaganda. Lapunkat is több ízben támadta már, ezeket a vádakat közleményben utasítottunk el. A politikus megoldási javaslata, hogy a hatalmi elit mellett a teljes médiaelitet is leváltaná.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke újabb posztban ment neki nemcsak a gyurcsányi és rogáni, hanem a független médiának is. A politikus szerint a média valóban a negyedik hatalmi ág, ráadásul valódi ellenőrzés nélkül. Szerinte valós eredményeket csak úgy lehet elérni, ha „közvetlenül tudunk egymással kommunikálni, ha nem a média által felépített buborékban próbálunk evickélni, hanem nyíltan kimondjuk a valóságot, és azt minél több emberhez eljuttatjuk.”

Magyar a változást abban látja, ha a hatalmi elit mellett a médiaelitet is leváltja.

Véleménye szerint ma már mindenféle forráskritika nélkül vesznek át egymástól információkat még a magukat „oknyomozónak nevező portálok” is. 

Ma már egymást idézi, egymásra hivatkozik a rogáni és a gyurcsányi média, és beállt a sorba sok, magát függetlenként pozícionáló sajtótermék is

– írta, hozzátéve: ezek a portálok nagyon jól tudják, hogy a helyreigazítás csak viccszinten működik a hazai médiában, így nincs igazi visszatartó erő a „propaganda szennylapjainak legképtelenebb hazugságai” ellen. „Nem véletlenül van így kialakítva a jogszabályi környezet. Így tud a propaganda gondtalanul működni, így tud következmények nélkül hazudni, így tud bárkit, akár magánszemélyeket is gond nélkül tönkretenni.”

Ahogy arról korábban írtunk, nem ez az első eset, hogy Magyar Péter kiakad a magyar sajtóra. Az Indexet is többször becsmérelte már, amelyről hivatalos közleményben fejeztük ki álláspontunkat, viszont a legemlékezetesebb akciója mégiscsak az volt, amikor két perc után felállt az Egyenes beszéd élő adásában, és kisétált Rónai Egontól, az ATV stúdiójából. 

Magyar politikai színre lépése után rögtön támadni kezdte az Indexet, amely a választásokat megelőző hetekben zsarolássá fokozódott. Több kollégánkat is megfenyegette, hogy amennyiben nem készítünk újabb interjút vele, kampányt indít ellenünk. Később már arra szólította fel követőit, hogy ignorálják Magyarország legolvasottabb újságját, az Indexet.