Lemondott Huszár Viktor, a Megoldás Mozgalom elnöke

DBZOL20220403052 (1)
2024.06.25. 08:26
Kedden délelőtt bejelentette lemondását Huszár Viktor, a Megoldás Mozgalom eddigi elnöke.

„Ezúton szeretném bejelenteni, hogy lemondtam a MEMO elnöki posztjáról. Mindig is fontosnak tartottam, hogy a politikusok vállalják a felelősséget az eredményeikért” – jelentette be Huszár Viktor.

Megjegyezte, hogy EP-listavezetőként a 2022-es választásokhoz képest visszaeső eredményt értek el, 1,1 százalékról 0,4 százalékra csökkent a támogatottságuk, ami számára elfogadhatatlan.

„Ezért, hogy önazonos és hiteles maradjak, úgy döntöttem, felajánlom a lemondásomat. Most mint MEMO-elnök, talán az egyik utolsó hozzászólásomat látjátok, de mint memoalapító, én mindörökre memós maradok” – hangsúlyozta Huszár Viktor.

Hozzátette, hogy mindent megtesz azért, hogy Magyarországon változás legyen, majd megköszönte a rájuk adott szavazatokat.

„Új energia kell, de mint MEMO-alapító, rám mindig számíthat ez a párt” – emelte ki.

Nem Huszár Viktoré az egyetlen lemondás

Donáth Anna, a Momentum elnöke a választások után a közösségi oldalán jelentette be, hogy vállalja a felelősséget pártja eredménye miatt, és lemond posztjáról. A párt eredményét az európai parlamenti választásokon kudarcnak nevezte.

„Az európai parlamenti eredményünk kudarc – még akkor is, ha úgy érzem, hogy a választók elsősorban az erőre mondtak igent, nem pedig a mi európai parlamenti munkánkra mondtak nemet. (...) Csináld azt, amiben hiszel, úgy, ahogyan a legjobban tudod, és feküdj le minden este úgy, hogy tiszta a lelkiismereted – ez az én filozófiám. A jövőben is e szerint fogok politizálni” – közölte Donáth Anna, majd úgy fogalmazott: a lelkiismerete úgy marad tiszta, ha vállalja a felelősséget, és lemond a pártelnöki pozícióról.

Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre is lemondott a tisztségéről az MSZP országos választmányi ülésén. Kunhalmi Ágnes arról írt a Facebook-bejegyzésében, hogy továbbra is meggyőződése, hogy nincs jó társadalom baloldal nélkül. 

Komjáthi Imre is posztolt a lemondásáról, ő azt írta, hogy „munkásemberként úgy tanulta, hogy mindennek van következménye, ezért a kongresszustól kapott bizalmat, és a társelnöki mandátumot visszaadja azoknak, akiktől kapta, vagyis az MSZP közösségének”. 

Vállalni kell a felelősséget, és le kell vonni a megfelelő következtetéseket, tanulságokat a választási eredményekből

– tette hozzá. 

(Borítókép: Huszár Viktor, a Megoldás Mozgalom eddigi elnöke 2022. április 3-án. Fotó: Balogh Zoltán / MTI)