Három héten át pótlóbusz jár a 4-es, 6-os villamos vonalán

2024.07.10. 13:52
Július 13-tól három héten át pályakarbantartást végeznek a 4-es és 6-os vonalán a Blaha Lujza tér, a Podmaniczky utca és a Margit híd térségében, ezért változik a nagykörúti villamosok közlekedése.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán közölte, hogy a munkálatok első ütemében – július 13-tól, szombattól július 20., szombat hajnalig – pótlóbusz közlekedik az Oktogon és a Harminckettesek tere között: a Nyugati pályaudvar és a Corvin-negyed között utazóknak az M3-as metrót, a Széll Kálmán tér környékéről és a H5-ös HÉV-en utazóknak a belváros elérésére az M2-es metrót, Óbuda irányából pedig a 19-es és a 41-es villamosokat ajánlják az M2-es metróra való átszállással.

Július 20-án és 21-én, szombaton és vasárnap a villamosok csak a dél-budai végállomásuk és a Harminckettesek tere között közlekednek, a Széll Kálmán tér és a Harminckettesek tere között pótlóbusz jár. Július 22-től, hétfőtől augusztus 4-ig, vasárnapig a 4-es, 6-os villamos vonalán további pályakarbantartási munkálatok is zajlanak, az időszak forgalmi rendjéről a BKK később ad tájékoztatást.

A július 12-ről 13-ra, péntekről szombatra virradó éjszakától az augusztus 4-ről 5-re, vasárnapról hétfőre virradó éjszakáig minden éjjel a 6-os villamos helyett a vonal teljes hosszán 6-os jelzéssel pótlóbusz közlekedik; a 931-es autóbusz Pest felé a Margit híd, budai hídfőben a villamosperon helyett a közúton kijelölt megállóban áll meg.

Továbbá közölték azt is, hogy a H8-as HÉV rövidített útvonalon, csak az Örs vezér tere és Kerepes között jár a július 13–14-i hétvégén. A BKK azt írta, Kerepes és Gödöllő között a H8-as HÉV vonalán karbantartás miatt pótlóbuszok közlekednek szombaton és vasárnap.

A HÉV-szerelvények pótlására három buszjárat indul: Kerepes és Gödöllő között a H8-as alapjárat Szilasliget és Mogyoród érintésével; Kerepes és Gödöllő között a H8E gyorsjárat Szilasligetet és Mogyoródot nem érintve; Mogyoród és Szentjakab között pedig a H8SZ járat.

Az utazás megtervezéséhez a BudapestGO alkalmazást ajánlja a BKK.