Meggyilkoltak egy férfit Heves vármegyében, majd a nyomokat bebetonozták

2024.07.10. 18:03
Egy gépjármű csomagtartójából került elő annak a 23 éves férfinek a holtteste, akinek eltűnését felesége jelentette 2022 szeptemberében. A nyomozás szerint a gyilkosságra egy gyöngyöshalászi építkezésen került sor, az elkövetők a nyomokat egy betonréteggel megpróbáltak eltüntetni.

Rétvári Bence miniszterhelyettes, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára jelenlétében Péter Kálmán alezredes, a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Alosztály vezetője adott tájékoztatást egy 2022 szeptemberében történt szörnyű gyilkosságról – írja a police.hu.

Egy fiatalasszony még 2022. szeptember 2-án éjszaka tett bejelentést a BRFK IV. Kerületi Rendőrkapitányságán, miszerint férjét órák óta nem tudja elérni, és ismeretlen helyen tartózkodik. A rendőrség elrendelte az eltűnt férfi körözését, majd másnap egy gyöngyösi építkezés közelében, a parkolóban megtalálták az általa használt személyautót.

Mivel nem voltak arra utaló jelek, miszerint a keresett férfi önszántából vált volna elérhetetlenné, valamint az eltűnés körülményei is indokolták, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság büntetőeljárás keretében folytatta le az eljárást.

A férfi megtalálása érdekében számos helyszínen nyomkövető kutyát és drónt is bevetettek. Továbbá közel 150 rendőr részvételével a férfi által hátrahagyott jármű közelében lévő tavat és környékét is átvizsgálták.

Ezzel párhuzamosan a nyomozók az építési vállalkozóként dolgozó férfival munkakapcsolatban álló személyeket feltérképezték és kihallgatták.

A további, jelentős számú nyomozati cselekmény végrehajtása érdekében a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda, valamint a Budapesti és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi szakemberei is bekapcsolódtak a nyomozásba.

Az összehangolt tevékenység során a rendőrök több alkalommal is kihallgattak egy testvérpárt, akik az eltűnttel napi munkakapcsolatban álltak. Ők többször is, a korábban elmondott vallomásukkal nem teljesen egyezően nyilatkoztak, így felkeltették a nyomozók figyelmét.

Emiatt a rendőrök elkezdték keresni a páros által használt személyautót, amelyet a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság két nyomozója meg is talált 2022. szeptember 14-én, a gyöngyösi Kenyérgyár utcában. A jármű szemléje során a csomagtartóban megtalálták az eltűnt 23 éves férfi holttestét.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály egyenruhásai még aznap elfogták és előállították a főkapitányságra T. György gyöngyöshalászi és T. Sándor abasári lakosokat, akik gyanúsíthatók a 2022. szeptember 2-án elkövetett emberölés elkövetésével.

Ellenük emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás. A két férfi kihallgatásakor vallomást tett. Mindkét gyanúsított letartóztatása mellett zajlott a nyomozás, amelyet a rendőrség befejezett, és a keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal átadta az ügyészségnek.

Mint írják, közel két év alatt a nyomozóknak – többek között 50 tanú kihallgatásával, 464 bűnjel begyűjtésével és elemzésével, több tucat különböző szakértői vélemény beszerzésével – minden információt sikerült összeszedniük, amelyek egyértelműen bizonyítják, hogy az elhunyt egy előre kitervelt emberölés áldozata lett.

Az eljárásban kiderült, hogy a testvérpár egy gyöngyöshalászi építkezésen követte el a súlyos bűncselekményt, amelynek nyomait egy betonréteggel próbálták meg eltüntetni. A helyszíni szemlén – a beton felbontása után – a rendőrök több töltényhüvelyt és vérfoltokat találtak.

A két férfi letartoztatását követően édesanyjuk egy férfiismerősével megpróbálta elrejteni az emberöléshez használt fegyvert, azonban a rendőrök 2022. november 14-én a férfi gyöngyöshalászi otthonában, egy hátizsákban, a padláson elrejtve megtalálták azt, és a hozzá tartozó hangtompítót, illetve lőszereket.

Az édesanya ellen bűnpártolás, a bűnjelet elrejtő férfi ellen lőfegyverrel visszaélés bűncselekmény gyanúja miatt indult eljárás. Emellett szintén lőfegyverrel visszaélés gyanúja miatt indult nyomozás két dunántúli férfi ellen, akiktől a testvérpár 2021 őszén – készülve a súlyos bűncselekményre – megvásárolta a lőfegyvert.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport