A Wizz Air a Magyar Paralimpiai Bizottság hivatalos partnere lett

2024.07.10. 13:26
A Wizz Air és a Magyar Paralimpiai Bizottság közös sajtótájékoztatón jelentette be, hogy együttműködési megállapodást írnak alá a 2024. évi párizsi paralimpiai játékok alkalmából.

A magyar csapat tagjait a partnerség értelmében a Wizz Air mint a Magyar Paralimpiai Bizottság hivatalos partnere szállítja. Az együttműködés aláírása 50 nappal a párizsi paralimpiai játékok megnyitója előtt történt.

A paralimpikonok menetrendszerű járatokkal utaznak majd az augusztus 28. és szeptember 8. között megrendezett paralimpiai játékokra, így számtalan Budapest–Párizs-járaton találkozhatnak majd az utasok a magyar csapat tagjaival.

A Magyar Paralimpiai Csapat támogatása mellett a Wizz Air a megszokottnál is több járatot üzemeltet majd Budapest és Párizs–Orly repülőtere között, hogy a lehető legtöbb szurkoló tudja élőben is átélni a rangos sporteseményt.

A sajtótájékoztatón a párizsi Magyar Paralimpiai Csapat két kiváló sportolója, Szvitacs Alexa paralimpiai bronzérmes asztaliteniszező és Wermeser Zsombor paralimpikon kerékpáros is részt vettek.

A Wizz Air februárban írt alá hasonló együttműködési megállapodást a Magyar Olimpiai Bizottsággal, júniusban pedig kilenc szurkolói járattal támogatta a hazai sportrajongókat a labdarúgó-Európa-bajnokság alkalmából.