Vonyítva lövöldözött, majd felfegyverkezve indult útnak a valóságshow-szereplő Budaörsön

2024.07.11. 11:33 Módosítva: 2024.07.11. 12:51
Vádat emeltek egy férfi ellen, aki 2023. december 4-én kábítószer-fogyasztást követően lövöldözött lakása erkélyén, majd felvett egy golyóálló mellényt, és karddal, fegyverrel elindult Budaörs utcáin. A rendőrök elfogták, fegyveresen elkövetett garázdaság bűntette és kábítószer birtoklásának vétsége miatt emeltek vádat ellene. Az elkövető M. Ádám rapperként és valóságshow-szereplőként vált ismertté.

A Budaörsi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki felfegyverkezve, golyóálló mellényben járta Budaörs utcáit – közölte a Pest Vármegyei Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint az elkövető 2023. december 4-én budaörsi lakóhelyén kábítószert fogyasztott, majd kiment lakásának erkélyére, ahol vonyítani kezdett, és egy gáz-riasztó fegyverrel több lövést is leadott.

Ezután felvett egy golyóálló mellényt, magához vett egy kardot és a már használt fegyvert, majd gyalogosan elindult a budaörsi utcákon.

A férfit a budaörsi rendőrök megpróbálták ellenőrzés alá vonni, de a felszólításukra zavartan reagált, és a fegyvere irányába nyúlt, ekkor a rendőr figyelmeztető lövést adott le, majd gázspray és testi kényszer alkalmazásával elfogta a férfit.

A Budaörsi Járási Ügyészség az ügyben fegyveresen elkövetett garázdaság bűntette és kábítószer birtoklásának vétsége miatt emelt vádat – áll a közleményben.

Rapperként és valóságshow-szereplőként vált ismertté

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság tavaly decemberi Facebook-bejegyzésében azt írta, hogy az őrizetbe vett 33 éves M. Ádám 2023. december 4-én délelőtt már „alapozott” az albérletében, „bömbölő zenével a háttérben sűrűn emelgette a szeszes poharat, később kilépett az erkélyre, ahonnan artikulálatlanul üvöltözni kezdett, kardjával hadonászott, gáz- és riasztófegyverével több lövést adott le céltalanul”.

Ezt követően a fegyvere mellé betársított karddal felszerelkezve útnak indult, a riasztott egységek a Kamaraerdei úton látták meg. „Mellényének zsebéből fegyvere, kabátja alól a kard markolata lógott ki. Hiába hangzott el, a határozott rendőri felszólításnak nem engedelmeskedett, zavart, kiszámíthatatlan viselkedése közben fegyvere felé nyúlt, ezért azonnali reakcióra volt szükség: az egyik intézkedő rendőr előkapta szolgálati lőfegyverét, és leadott egy figyelmeztető lövést. Pillanatok alatt ártalmatlanná tették, majd bilincselve előállították” – írták.

Információk szerint M. Ádám az a rapper és valóságshow-szereplő, aki először az Aranypart című realityben tűnt fel, később barátnőjével költözött be az Éden Hotelbe, valamint az Éjjel-nappal Budapest című sorozatban is vállalt epizódszerepeket. Előadóként, valamint az egykori Golden Coast együttes tagjaként is ismert.

Nisóczi József Levente, a Pest Vármegyei Főügyészség szóvivője a 24.hu-nak azt mondta, hogy „a terhelt azt állította, hogy azért lövöldözött erkélyéről, és vette elő a kardot, mert erről felvételt készített, és ezt egy klipben akarta később felhasználni. Elmondása szerint azért volt nála az utcán a kard és a fegyver, mert el akarta vinni máshová”. A férfi drogtesztje és alkoholszondája is pozitív eredményt mutatott.