Kiderült, mennyi bevétele volt a Tisza Pártnak a második negyedévben

2024.09.23. 15:41
A Tisza Párt 2024 második negyedévében 234 millió forint bevételre tett szert, míg a kiadások 223 millió forintra rúgtak. A párt a bevételeinek nagyobb részét magánszemélyektől kapta, míg a költségei nagy részét rendezvénytechnikai szolgáltatások tették ki.

Nyilvánosságra hozta második negyedéves pénzügyi beszámolóját a Tisza Párt – hívta fel a figyelmet Facebook-oldalán Magyar Péter, a párt elnöke. A hivatalos weboldalon közzétett adatok szerint 2024 második negyedévében a bevételük 234 millió forint volt, míg a kiadásaik 223 millió forintra rúgtak.

A bevételek legnagyobb részét, 142,7 millió forintot magánszemélyektől kapták, míg a második legnagyobb bevételük a rendszerváltó kártyákból ( 69,5 millió forint) származott, a webshopjukon keresztül pedig 21,7 millió forintra tettek szert.

A költségeik jelentős hányadát – 118 millió forintot – rendezvénytechnikai szolgáltatásokra fizették ki, a bruttó bérköltségük pedig 11,8 millió forint volt. Emellett 9,1 milliót költöttek hirdetésekre és reklámokra és 29 millió forintot film és vizuális szolgáltatásokra.

A pártelnök bejegyzésében kihangsúlyozta: „többi párttal ellentétben a Tisza Párt semmilyen állami támogatást nem kap, sem uniós, sem egyéb külföldi finanszírozás nem érkezett és érkezik hozzájuk.” Kizárólag magyar magánszemélyek bankkártyás befizetéseiből és banki átutalásaiból befolyó támogatásokból és a webshopjuk bevételeiből gazdálkodnak – húzta alá Magyar Péter.