2024. június 24. 21:00
Albánia
Spanyolország
Düsseldorf Arena III. forduló
2024. június 24. 21:00
Horvátország
Olaszország

Balhé az ATV stúdiójában: Magyar Péter kiviharzott az élő adásból

scrnli 2024- 06- 10- 20-44-53.png
2024.06.10. 20:36 Módosítva: 2024.06.10. 20:50
Botrányba fulladt az ATV Egyenes beszéd című felvétele hétfőn. Rónai Egon műsorvezető egy váratlan ajándékkal készült Magyar Péternek, a Tisza Párt alelnökének, aki nem sokkal ezután kiviharzott a stúdióból. A történtekre reagált a csatorna, és azóta a politikus is.

A Tisza Párt vezetője az ATV Egyenes beszéd című műsor vendége volt hétfőn. Rónai Egon egy váratlan ajándékot adott át Magyar Péternek. A csatorna hosszú dokumentumban gyűjtötte össze, hogy az elmúlt időszakban összesen hányszor foglalkoztak a Tisza Párt alelnökével, valamint hányszor hívták meg vendégként, amit nem fogadott el. 

Mint írtuk, Magyar Péter múlt hét pénteken is szerepelt az ATV-ben, ahol a „propaganda” jelzővel illette a csatornát, majd többször is kitért a tulajdonos személyére, Németh Sándorra.

Magyar Pétert váratlanul érte Rónai Egon ajándéka, ezért ismét éles kritikával illette az ATV tulajdonosi körét. A műsorvezető arra kérte a Tisza Párt vezetőjét, hogy „fejezze be ezt a kutyakomédiát”. Az adásból egy perc sem telt el, amikor Magyar Péter levette a mikroportját, majd szó nélkül kiviharzott az élő adásból.

Reagált a csatorna

„Magyar Péter az elmúlt hetekben többször is nyilvánosan azzal vádolta az ATV-t, hogy nem hívtuk a műsorainkba. Ma az Egyenes beszédben az ezt cáfoló bizonyítékokat tartalmazó dossziét adtuk át a Tisza Párt alelnökének. Sajnáljuk, hogy így reagált, ennek ellenére, ahogy eddig, ezentúl is várjuk a műsorainkban” – közölte szerkesztőségünkkel az ATV.

Mint írták, az ATV SMS-ekkel, e-mailekkel tudja cáfolni Magyar Péter kijelentéseit, akit folyamatosan meghívtak a televízió szerkesztői különböző műsorokba. A hétfői szereplése előtt egy héttel ugyanígy az Egyenes beszéd vendége volt, előtte egy héttel pedig a Heti Naplónak adott 40 perces interjút, és a nézők kérdéseire is válaszolhatott.

Hozzátették, hogy összesen hat élő adásban szerepelt a kampányidőszak alatt. Emellett a Híradó napi szinten beszámolt Magyar Péter országjárásáról, és az atv.hu is szemlézte az összes interjúját, amit a csatornának adott. Az ATV e-mailes megkereséseire nem reagált, az EP-listavezetők és a fővárosi listavezetők vitájára nem fogadta el a meghívást – áll a közleményben.

Magyar Péter is megszólalt

A Tisza Párt alelnöke nemsokkal az interjú adásba kerülése után reagált a történtekre. Magyar Péter a Facebook-oldalán azt írta, „a múlt héten történtek ellenére elfogadtam az ATV mai meghívását, mert azt jelezték, hogy a tegnapi politikai földindulásról és a következő lépésekről fog kérdezni a riporter”. 

Sajnos nem ez történt. A műsorvezető, nyilván Németh Sándor csatornatulajdonos, a Hit Gyülekezete vezetője és a Fidesz megbízható kiszolgálója (és fiának, aki a csatorna igazgatója) utasítására valótlanságokat állított, többek között erről, hogy engem hányszor hívtak meg az ATV-be. Pontosan tudom, hogy egy hónapig nem hívtak, mivel az összes sms megvan a telefonomban

– írta a politikus.

„Szégyellje magát mind a Fidesz házi televíziója, mind a műsorvezető, akinek fontosabb volt hazugságokkal védeni a védhetetlent, mint foglalkozni több mint 1 340 000 szavazó tegnapi döntésével” – tette hozzá.

„Javaslom mindenkinek, hogy messze kerülje el az ATV propagandaműsorait. Ennél még a Hír TV is jobb, mert ott legalább nem hazudják azt, hogy függetlenek – zárta sorait Magyar Péter.

Magyar Péter egyébként a hétfői napon Orbán Viktor köztévének adott interjúja után sérelmezte, hogy a közmédia nem ad neki hasonló megszólalási lehetőséget. A politikus emellett korábban többször is hangot adott annak, hogy szerinte az Index is keveset foglalkozik vele. Az erre reagáló szolgálati közleményünket ide kattintva olvashatja.

(Borítókép: ATV)