Etelka, Aletta
-5 °C
0 °C

Október 23-i megemlékezések

2002.10.22. 20:25
#alt#
"Nagy Imre sorsa leginkább arról szól, hogy tisztesség és erkölcs dolgában a választóvonal nem a különböző politikai eszmék követői között van, hanem ember és ember között", emlékezett a forradalom miniszterelnökére Gyurcsány Ferenc Nagy Imre unokáinak társaságában. A mártírhalált halt kormányfő házát Újvári József, a Nagy Imre Alapítvány ügyvezető elnöke mutatta be Gyurcsánynak és családjának.

Nagy Imre emlékház
2004. okt. 23.

#alt#
Kiöregedett buszok, kövekből összehordott barikádok, nehezen érthető kiállítások valamint biztonsági őrök a Felvonulási téren. Megnézhetjük, mivel dolgoztak az MTV-s kollégák évtizedekkel ezelőtt és a kommunizmus elnöki limuzinjába is bekukucskálhatunk.

Felvonulási tér
2004. okt. 23.

#alt#
Megöregedett forradalmárok, előtörő emlékek, többes szám első személyben beszélő fiatal politikusok, Himnusz és rengeteg egyenruha a Corvin közben. Az Igazolt Magyar Szabadságharcos Világszövetség megemlékezése a forradalomról.

Corvin köz
2004. okt. 23.

#alt#
Kiállítás korabeli járművekből, tankkal és benzinkúttal. Történelmi játszóház, interaktív programok, óránként történelmi idegenvezetés.

Lövőház utca
2004. okt. 23.

#alt#
"Kié 1956? A pesti srácoké? Nagy Imréé? A halottaké vagy az életben maradottaké?" - tették fel a kérdést a Fiatal Baloldal - Ifjúsági Szocialisták tagjai szombati délelőtti megemlékezésükön, ahol Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Hiller István, az MSZP elnöke Virágokat helyezett el Nagy Imre szobránál a Vértanúk terén.

Nagy Imre szobránál
2004. okt. 23.

#alt#
Megkezdődtek az '56-os megemlékezések. A Bem térről a résztvevők nemzeti színű zászlókkal, korabeli teherautókon és autóbuszokon a Kossuth térre mentek, ahol fellobbantották a Forradalom Lángját. A zuhogó esőben tartott megemlékezésen részt vett Gyurcsány Ferenc miniszterelnök is.

Kossuth tér
2004. okt. 22.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!