Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Bajnai csúcstárcát kap

2008.04.28. 12:21
Lamperth Mónika kiesik a kormányból, Bajnai Gordon megerősödik, több új arc is érkezik. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök bejelentette, kik lesznek harmadik kormányának új miniszterei.

Erős és büszke Magyarországot szeretne Gyurcsány Ferenc. A déli sajtótájékoztatóján - reggeli információinkat megerősítve - bejelentette: a korábbi Gazdasági és Közlekedési Minisztérium és a Fejlesztési és Önkormányzati Minisztérium fejlesztési részlegeiből megalakul a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium.

Bajnai Gordon, új miniszterek a kattintás után

Az új csúcsminisztérium a gazdaságfejlesztésért, a területi regionális fejlesztésért és az uniós fejlesztéspolitikáért felel. A minisztériumot Bajnai Gordon vezeti.

A tudománypolitikáért, kutatásfejlesztésért felelős tárca nélküli miniszteri posztot Molnár Károly, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem rektora vezeti.

A GKM-ből és az Önkormányzati Minisztériumból jön létre a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium Szabó Pál, a Magyar Posta vezérigazgatója vezetésével.

Az Önkormányzati Minisztériumot Gyenesei István, jelenlegi független képviselő vezeti.

Az új egészségügyi miniszter Székely Tamás, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár főigazgatója lesz.

A környezetvédelmi Miniszter Szabó Imre lesz, Lamperth Mónika átveszi az MSZP operatív szervezését, a munkaügyi és szociális miniszter az MSZP-s Szűcs Erika a jelölt.

Klikk!

Egyes minisztériumokban két államtitkár lesz, de nem nő a bürokrácia, mondta a miniszterelnök, mert megszűnik a fejlesztési irányító testület, valamint nem lesz koalíciós államtitkár sem.

A miniszterek várhatóan jövő héten, egy törvénymódosítás után tehetnek esküt.

Gyurcsány megköszönte az SZDSZ delegálta miniszterek munkáját.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?