Móric
9 °C
15 °C

Bajnai csúcstárcát kap

2008.04.28. 12:21
Lamperth Mónika kiesik a kormányból, Bajnai Gordon megerősödik, több új arc is érkezik. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök bejelentette, kik lesznek harmadik kormányának új miniszterei.

Erős és büszke Magyarországot szeretne Gyurcsány Ferenc. A déli sajtótájékoztatóján - reggeli információinkat megerősítve - bejelentette: a korábbi Gazdasági és Közlekedési Minisztérium és a Fejlesztési és Önkormányzati Minisztérium fejlesztési részlegeiből megalakul a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium.

Bajnai Gordon, új miniszterek a kattintás után

Az új csúcsminisztérium a gazdaságfejlesztésért, a területi regionális fejlesztésért és az uniós fejlesztéspolitikáért felel. A minisztériumot Bajnai Gordon vezeti.

A tudománypolitikáért, kutatásfejlesztésért felelős tárca nélküli miniszteri posztot Molnár Károly, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem rektora vezeti.

A GKM-ből és az Önkormányzati Minisztériumból jön létre a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium Szabó Pál, a Magyar Posta vezérigazgatója vezetésével.

Az Önkormányzati Minisztériumot Gyenesei István, jelenlegi független képviselő vezeti.

Az új egészségügyi miniszter Székely Tamás, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár főigazgatója lesz.

A környezetvédelmi Miniszter Szabó Imre lesz, Lamperth Mónika átveszi az MSZP operatív szervezését, a munkaügyi és szociális miniszter az MSZP-s Szűcs Erika a jelölt.

Klikk!

Egyes minisztériumokban két államtitkár lesz, de nem nő a bürokrácia, mondta a miniszterelnök, mert megszűnik a fejlesztési irányító testület, valamint nem lesz koalíciós államtitkár sem.

A miniszterek várhatóan jövő héten, egy törvénymódosítás után tehetnek esküt.

Gyurcsány megköszönte az SZDSZ delegálta miniszterek munkáját.