Timót, Xénia
-3 °C
4 °C

Elismerte III/III-as múltját a kampányfőnök

2006.07.15. 11:37
Elismerte, de jelentéktelennek tartja állambiztonsági tiszti múltját Rummel József, aki kampányfőnökként dolgozik a hódmezővásárhelyi szocialista polgármesterjelölt mellett.

A Délmagyarország című napilap szombati számában megjelent nyilatkozatában Rummal József elismerte, hogy volt III/III-as tiszt, de dolgozott a III/II-es és a III/I-es osztálynál is, miután a szolgálatok cserélgették egymás közt az embereiket. Sőt, dolgozott a Belügyminisztériumban is. Mindez huszonhat évvel ezelőtt történt, ezért szerinte ennek nincs köze a mostani kampányfőnöki megbízásához.

Hernádi Gyula, a szocialista polgármesterjelölt pénteken azt nyilatkozta az MTI-nek, hogy az ügynek nincs jelentősége, munkatársának húsz évvel ezelőtti múltja nem érdekli. "Azokat az embereket, akik Hódmezővásárhelyért akarnak tenni, szívesen fogadom, és Rummel József ilyen." - mondta.

Havasi Katalin, a Fidesz helyi elnöke - aki a kampányfőnök állambiztonsági tiszti múltját nyilvánosságra hozta - az MTI-nek pénteken kijelentette: "Hódmezővásárhely történelméhez, a város szellemiségéhez semmiképpen nem méltó, hogy III/III-as eszközökkel, módszerekkel és emberekkel szembesüljünk 2006-ban". A jelenlegi fideszes polgármester "feleségverését" sugalló közvélemény-kutatás, a házfalfirkálás "más értelmet kap annak a tükrében, hogy III/III-as múlttal és képzéssel dolgozó kampányfőnöke van a szocialista polgármesterjelöltnek" - tette hozzá.

Hernádi Gyula szerint a Fidesz helyi vezetése ezzel a "gumicsonttal" csupán az önkormányzat 10 milliárd forintos kötvény-kibocsátási és 1,5 milliárd forintos rulírozó hitelfelvételi terveiről akarja elterelni a figyelmet.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!