Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elismerte III/III-as múltját a kampányfőnök

2006.07.15. 11:37
Elismerte, de jelentéktelennek tartja állambiztonsági tiszti múltját Rummel József, aki kampányfőnökként dolgozik a hódmezővásárhelyi szocialista polgármesterjelölt mellett.

A Délmagyarország című napilap szombati számában megjelent nyilatkozatában Rummal József elismerte, hogy volt III/III-as tiszt, de dolgozott a III/II-es és a III/I-es osztálynál is, miután a szolgálatok cserélgették egymás közt az embereiket. Sőt, dolgozott a Belügyminisztériumban is. Mindez huszonhat évvel ezelőtt történt, ezért szerinte ennek nincs köze a mostani kampányfőnöki megbízásához.

Hernádi Gyula, a szocialista polgármesterjelölt pénteken azt nyilatkozta az MTI-nek, hogy az ügynek nincs jelentősége, munkatársának húsz évvel ezelőtti múltja nem érdekli. "Azokat az embereket, akik Hódmezővásárhelyért akarnak tenni, szívesen fogadom, és Rummel József ilyen." - mondta.

Havasi Katalin, a Fidesz helyi elnöke - aki a kampányfőnök állambiztonsági tiszti múltját nyilvánosságra hozta - az MTI-nek pénteken kijelentette: "Hódmezővásárhely történelméhez, a város szellemiségéhez semmiképpen nem méltó, hogy III/III-as eszközökkel, módszerekkel és emberekkel szembesüljünk 2006-ban". A jelenlegi fideszes polgármester "feleségverését" sugalló közvélemény-kutatás, a házfalfirkálás "más értelmet kap annak a tükrében, hogy III/III-as múlttal és képzéssel dolgozó kampányfőnöke van a szocialista polgármesterjelöltnek" - tette hozzá.

Hernádi Gyula szerint a Fidesz helyi vezetése ezzel a "gumicsonttal" csupán az önkormányzat 10 milliárd forintos kötvény-kibocsátási és 1,5 milliárd forintos rulírozó hitelfelvételi terveiről akarja elterelni a figyelmet.