István, Vajk
19 °C
33 °C

Négy tüntetés két nap alatt

2002.07.18. 12:08
Miskolcon a helyi polgári kör, Budapesten a MIÉP szervez csütörtök kora estére tüntetést. A polgári körök a szavazatok újraszámlálásáért, illetve Medgyessy Péter távozásáért demonstrálnak, míg a MIÉP új választásokért tüntet a Batthyány-örökmécsesnél. A polgári körök pénteken is aktívak lesznek: Kecskemét és Dombóvár főterén demonstrálnak.
Nem csökken a polgári körök, illetve a parlamentből kiesett MIÉP aktivitása: az Erzsébet híd elfoglalása óta ez lesz a második olyan csütörtök és péntek, amikor demonstrálnak a szavazólapok újraszámolásáért. A MIÉP viszont új választásokat követel csütörtök este héttől a Batthyány-örökmécsesnél.

"Undorodunk tőletek"

A demonstrációra a Magyar Fórum hasábjain toborozzák a híveket, a címlapon olvasható felhívás szerint "Medgyessy et comp. (Ron Werber, Meruk, Szanyi stb.)! Undorodunk tőletek!" A közlemény szerint a MIÉP számára a szabadság a legnagyobb érték, és a felsoroltak lábbal tiporják a szabadságot. A demonstráció előtt a párt elnökségi ülést, majd sajtótájékoztatót tart, itt ismertetik a megmozdulás célkitűzéseit is. A MIÉP a programot előzetesen bejelentette a rendőrségnek.

Tüntetések Miskolctól Dombóvárig

A Fidesz által működtetett Demokrácia Központ arról tájékoztatott, hogy csütörtökön és pénteken három vidéki helyszínen tüntetnek a szavazatok újraszámlálásáért és Medgyessy Péter távozásáért. Csütörtökön délután öt órára várják az demonstrálókat a miskolci Városház térre, pénteken pedig Kecskemét és Dombóvár főterén ismertetik követeléseiket az Orbán Viktor által életre hívott mozgalom tagjai.