Jenő
-3 °C
6 °C

Négy tüntetés két nap alatt

2002.07.18. 12:08
Miskolcon a helyi polgári kör, Budapesten a MIÉP szervez csütörtök kora estére tüntetést. A polgári körök a szavazatok újraszámlálásáért, illetve Medgyessy Péter távozásáért demonstrálnak, míg a MIÉP új választásokért tüntet a Batthyány-örökmécsesnél. A polgári körök pénteken is aktívak lesznek: Kecskemét és Dombóvár főterén demonstrálnak.
Nem csökken a polgári körök, illetve a parlamentből kiesett MIÉP aktivitása: az Erzsébet híd elfoglalása óta ez lesz a második olyan csütörtök és péntek, amikor demonstrálnak a szavazólapok újraszámolásáért. A MIÉP viszont új választásokat követel csütörtök este héttől a Batthyány-örökmécsesnél.

"Undorodunk tőletek"

A demonstrációra a Magyar Fórum hasábjain toborozzák a híveket, a címlapon olvasható felhívás szerint "Medgyessy et comp. (Ron Werber, Meruk, Szanyi stb.)! Undorodunk tőletek!" A közlemény szerint a MIÉP számára a szabadság a legnagyobb érték, és a felsoroltak lábbal tiporják a szabadságot. A demonstráció előtt a párt elnökségi ülést, majd sajtótájékoztatót tart, itt ismertetik a megmozdulás célkitűzéseit is. A MIÉP a programot előzetesen bejelentette a rendőrségnek.

Tüntetések Miskolctól Dombóvárig

A Fidesz által működtetett Demokrácia Központ arról tájékoztatott, hogy csütörtökön és pénteken három vidéki helyszínen tüntetnek a szavazatok újraszámlálásáért és Medgyessy Péter távozásáért. Csütörtökön délután öt órára várják az demonstrálókat a miskolci Városház térre, pénteken pedig Kecskemét és Dombóvár főterén ismertetik követeléseiket az Orbán Viktor által életre hívott mozgalom tagjai.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?