Emőke
-4 °C
9 °C

A darus kocsi miatt 13 millióval drágább lett a Parlament-csomagolás

2003.11.11. 12:27
A tervezettnél nettó 12,9 millió forinttal került többe a költségvetésnek az október 23-ai állami ünnepség - derül ki a Közbeszerzési Értesítő november 5-ei számából. Az utolsó hetekben lefolytatott statikai vizsgálatok szerint ugyanis a beadott pályázatban javasolt módon nem lehetett megoldani az Országház déli oldalának becsomagolását. Az ünnepségeket rendező Expander 2000. Kft. ezért utólagos döntéssel több pénzt kapott az egyik óriásplakát felfüggesztésére.
Az eredetileg tervezett nettó 156 millió 756 ezer forintnál csaknem 13 millió forinttal többet fordított a Miniszterelnöki Hivatal megbízásából az október 23-ai állami ünnepségekre a programszervezésre kiírt közbeszerzési pályázat nyertese, az Expander 2000. Kft.

Nem bizonyult használhatónak

Tekintse meg képeinket!
Az 1956-os állami megemlékezés látványos központi programja volt a Parlament épületére szerelt három óriás molinó. A forradalomról készült fotókat bemutató plakátok egy Kossuth téri óriáskiállítással egybekötött program részeként kapta meg az idei ünnepségekre kiírt közbeszerzésen a támogatást. Az Országház Duna felőli oldalára szerelt kiállító felületek kialakítása azonban drágábbra sikerült a tervezettnél. A MeH Közbeszerzési értesítőjében közzétett hivatalos indoklás szerint "a Parlamentre történő rögzítésére - a korábbi információkkal ellentétesen - a jelenleg fennálló állványzat nem bizonyult használhatónak, ezért a műszaki kivitelezést az előre nem látható ok - az épület műemlék jellege és a tatarozási munkák - miatt meg kell változtatni." A munkálatokhoz nettó 12,9 millió forintot utalt ki a Kancellária.

Darus kocsival lógatták

Az Index információi szerint az Országház Duna felőli oldalának déli részén tervezett kép felfüggesztésével voltak gondok. Az utolsó hetekben elvégzett statikai vizsgálatok alapján ugyanis kiderült, hogy nem lehet közvetlenül az épületre rögzíteni a szerkezetet. A többletkiadásokat az okozta, hogy az egész kampányban jelentős szerepet kapott fotóval ellátott molinót végül darus kocsival kellett a Parlament elé lógatni.