Aliz
6 °C
14 °C

Nem vizsgálják tovább Orbán vagyongyarapodását

2002.08.01. 15:43
Nem indítanak vagyonnyilatkozati eljárást Orbán Viktor ellen, mivel a volt kormányfő kielégítő magyarázattal szolgált a lakásvásárlása után megmaradt nyolcmillió forint hollétéről. A pénz részben az eladott lakás árából, részben a jelzáloghitelből maradt meg.
Miután szerdán a volt kormányfő pontosította vagyonnyilatkozatát, nem indít eljárást vagyonbevallásával kapcsolatban a mentelmi bizottság - döntött Géczi József Alajos, a testület szocialista elnöke csütörtökön.

Kétszer pontosított

Orbán Viktor kétszer is pontosította vagyonnyilatkozatát - mondta el Géczi, hozzátéve, hogy a mentelmi bizottság kizárólag a vagyonnyilatkozatban szereplő tételeket vizsgálhatja. Elmondása szerint az Orbán által megjelölt tételek választ adnak a hiányolt többletbevételek sorsáról és helyéről.

Orbán ellen két szocialista képviselő, Arató Gergely és Török Zsolt azért kezdeményezett vagyonnyilatkozati eljárást, mert véleményük szerint ellentmondások voltak az ex-kormányfő januári és júniusi vagyonnyilatkozatai között, valamint jelentős vagyongyarapodást is tapasztaltak.

Pénz az ablakban

A mentelmi bizottság elnöke először július 11-én szólította fel kiegészítésre Orbánt, kérve, hogy jelölje meg pontosan vagyonnyilatkozata melyik rovatában tüntette fel az új házának megvásárlása után megmaradt pénzösszeget. Mentelmi bizottságnak írt levelében a volt miniszterelnök elmondta: részint régi lakása eladásából, részint jelzáloghitelből fedezete a vásárlást, az értékesítésből maradt készpénze is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?