Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Barbara, Borbála
-6 °C
4 °C

Nem vizsgálják tovább Orbán vagyongyarapodását

2002.08.01. 15:43
Nem indítanak vagyonnyilatkozati eljárást Orbán Viktor ellen, mivel a volt kormányfő kielégítő magyarázattal szolgált a lakásvásárlása után megmaradt nyolcmillió forint hollétéről. A pénz részben az eladott lakás árából, részben a jelzáloghitelből maradt meg.
Miután szerdán a volt kormányfő pontosította vagyonnyilatkozatát, nem indít eljárást vagyonbevallásával kapcsolatban a mentelmi bizottság - döntött Géczi József Alajos, a testület szocialista elnöke csütörtökön.

Kétszer pontosított

Orbán Viktor kétszer is pontosította vagyonnyilatkozatát - mondta el Géczi, hozzátéve, hogy a mentelmi bizottság kizárólag a vagyonnyilatkozatban szereplő tételeket vizsgálhatja. Elmondása szerint az Orbán által megjelölt tételek választ adnak a hiányolt többletbevételek sorsáról és helyéről.

Orbán ellen két szocialista képviselő, Arató Gergely és Török Zsolt azért kezdeményezett vagyonnyilatkozati eljárást, mert véleményük szerint ellentmondások voltak az ex-kormányfő januári és júniusi vagyonnyilatkozatai között, valamint jelentős vagyongyarapodást is tapasztaltak.

Pénz az ablakban

A mentelmi bizottság elnöke először július 11-én szólította fel kiegészítésre Orbánt, kérve, hogy jelölje meg pontosan vagyonnyilatkozata melyik rovatában tüntette fel az új házának megvásárlása után megmaradt pénzösszeget. Mentelmi bizottságnak írt levelében a volt miniszterelnök elmondta: részint régi lakása eladásából, részint jelzáloghitelből fedezete a vásárlást, az értékesítésből maradt készpénze is.