Jenő
-3 °C
6 °C

Orosz József lehet az MSZP egyik kommunikációs csúcsfeje

2007.10.12. 19:00
Odahagyhatja újságírói pályáját az erőteljesen balra húzó Orosz József, s az MSZP egyelőre nem létező kommunikációs vezetőjének posztjára cserélheti a mikrofont és a műsorvezetést. Információink szerint az elnökség hivatalosan még nem tud Gyurcsány Ferenc csapatépítő ötletéről.

Bár a kabinet hibáiért csak részben okolható a rossz kommunikáció, ezt maga Gyurcsány Ferenc is többször elismerte. Ám a kormányfő pártelnök most mégis ismét kommunikációs fronton erősít. Igaz, nem miniszterelnökként, hanem a szocialisták első embereként teszi. A Hírszerző információi szerint Orosz József újságírót kérte fel az MSZP kommunikációs vezetőjének. Pontosabban információink szerint elfogadta Orosz jelentkezését. (Az újságírót hiába kerestük, hívásunkra nem reagált.)

A dolog egyetlen szépséghibája, hogy nincs ilyen pozíció az MSZP-ben. Persze elvileg amit a törvény nem tilt, azt szabad, márpedig a szocialisták alapszabálya nem deklarálja, hogy létezhet-e ilyen tisztség vagy sem. Az viszont tény, hogy egy ilyen fajsúlyú "pártmunkás" beléptetését a pártelnöknek illik legalább bejelenteni az országos elnökség előtt, vagy épp kikérni a testület véleményét.

A Hírszerző szerint Orosz Butor Klára pártigazgatóval tárgyalt, s hétfőig döntheti el, hogy beáll-e az MSZP kommunikációs élcsapatába. (Ami jelenleg egy szóvivőt, egy sajtófőnököt, illetve egy munkatársat számlál.) Mindenestre az elnökség hivatalosan még nem halott az ügyről.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?