Gyula
7 °C
20 °C

Orosz József lehet az MSZP egyik kommunikációs csúcsfeje

2007.10.12. 19:00
Odahagyhatja újságírói pályáját az erőteljesen balra húzó Orosz József, s az MSZP egyelőre nem létező kommunikációs vezetőjének posztjára cserélheti a mikrofont és a műsorvezetést. Információink szerint az elnökség hivatalosan még nem tud Gyurcsány Ferenc csapatépítő ötletéről.

Bár a kabinet hibáiért csak részben okolható a rossz kommunikáció, ezt maga Gyurcsány Ferenc is többször elismerte. Ám a kormányfő pártelnök most mégis ismét kommunikációs fronton erősít. Igaz, nem miniszterelnökként, hanem a szocialisták első embereként teszi. A Hírszerző információi szerint Orosz József újságírót kérte fel az MSZP kommunikációs vezetőjének. Pontosabban információink szerint elfogadta Orosz jelentkezését. (Az újságírót hiába kerestük, hívásunkra nem reagált.)

A dolog egyetlen szépséghibája, hogy nincs ilyen pozíció az MSZP-ben. Persze elvileg amit a törvény nem tilt, azt szabad, márpedig a szocialisták alapszabálya nem deklarálja, hogy létezhet-e ilyen tisztség vagy sem. Az viszont tény, hogy egy ilyen fajsúlyú "pártmunkás" beléptetését a pártelnöknek illik legalább bejelenteni az országos elnökség előtt, vagy épp kikérni a testület véleményét.

A Hírszerző szerint Orosz Butor Klára pártigazgatóval tárgyalt, s hétfőig döntheti el, hogy beáll-e az MSZP kommunikációs élcsapatába. (Ami jelenleg egy szóvivőt, egy sajtófőnököt, illetve egy munkatársat számlál.) Mindenestre az elnökség hivatalosan még nem halott az ügyről.