Olivér
4 °C
8 °C

A Fidesz cégügyeiről faggatná Veres Jánost

2007.10.18. 16:20
Az ellenzék azt követeli, hogy a Veres János a Parlament költségvetési bizottsága előtt adjon számot a törvénytelenül megszerzett 55 milliós áfavisszatérítésről, annak állítólagos visszatérítéséről.

Veres János meghallgatását kezdeményezik az Országgyűlés költségvetési bizottságának fideszes tagjai. Az ellenzéki honatyák a pénzügyminiszter korábbi cégügyeit firtatnák.

A fideszes Balsai István a Magyar Nemzet csütörtöki számában megjelent lapinformációkra hivatkozva közölte: a hírek szerint Veres János egykori cége nem önként szolgáltatta vissza a hatóságoknak a törvénytelenül megszerzett 55 millió forintos áfavisszatérítést.

Az ellenzéki politikus szerint a meghallgatás során azt szeretnék tisztázni, mi is történt az ügyben érintett céggel az 1990-es évek elején, amikor annak Veres János tulajdonosa és ügyvezetője volt, és további információkat akarnak kapni a jogtalanul visszaigényelt 55 millió forintos áfa sorsáról is. (Korábban Veres azt mondta: ez a pénz visszakerült az államhoz visszakerült.)

Mert, mondta Balsai István (szintén lapinformációkat citálva), a nyíregyházi cégbíróságon nincs nyoma a Veres János és Kabai Károly által jegyzett cég 1992-es mérlegének.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?