Benedek
-4 °C
5 °C

Húszmilliós prémium a BKV-vezérnek?

2003.07.09. 07:16
A Fővárosi Önkormányzat tulajdonosi bizottsága jóváhagyta Aba Botondnak, a BKV vezérigazgatójának tavalyi, mintegy bruttó húszmillió forintos prémiumát - a Népszabadság értesülései szerint. A vezérigazgató nem a maximális összeget kapta, mert nem tudta teljesíteni az összes prémiumfeladatot.
A Városháza tulajdonosi bizottsága keddi ülésén jóváhagyta a Budapesti Közlekedési Rt. vezérigazgatójának, Aba Botondnak tavalyi prémiumát. A zárt ülésen elhangzottakról és a döntés alapjául szolgáló részletekről nem nyilatkoztak a képviselők, ám Endrédy István (Fidesz-MKDSZ) a Népszabadságnak elmondta: a közlekedési vállalat vezetője más, hasonló nagyvállalatokkal összevetve "átlagos, de inkább átlag alatti" jutalomban részesült. A lap úgy tudja, hogy az Aba Botondnak megszavazott prémium évi bruttó 20 millió forintot tesz ki.

A prémiumfeladatok között, a Népszabadság értesülése szerint, szerepel a cég portfólió-tisztítása, a hannoveri villamosok szervizelése, és a munkavállalói létszám tizennégyezer körül tartása. Mivel a vezérigazgató nem mindegyiket tudta teljesíteni, ezért nem kapta meg a maximális prémiumot.

Szálka Miklós, a közlekedési vállalat felügyelőbizottságának (fb) tagja megérdemeltnek tartja a prémiumot, hiszen nehéz anyagi helyzete ellenére a BKV mégis fenntartani képes jelenlegi szolgáltatási színvonalát. A közlekedési vállalat az idén a tervek szerint mintegy 15-20 milliárd forintos hiányt halmoz fel.