Koronavírus adatok

2022. jan. 27.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Károly, Karola
0 °C
7 °C

Elhalasztották a döntést az óriáshernyókról

2003.02.28. 13:51
Elmaradt a nagykörúti villamosokra kiírt pályázat eredményhirdetése. A napokban ugyanakkor több hír is napvilágot látott, amelyek szerint már eldöntetett, hogy a három pályázó közül, melyik - a legdrágább ajánlatot benyújtó cég - nyeri a 40 milliárdos tendert.
A BKV Rt. vezérigazgatója, Aba Botond az Indexnek elmondta, hogy a kilenctagú bizottság pénteken arra jutott, hogy tovább értékelik a benyújtott pályázatokat, és leghamarabb csak két hét múlva hirdetnek eredményt. Korábban már napvilágot látott, hogy a három pályázó közül - a többinél csaknem kétmilliárd forinttal drágább ajánlatot benyújtó - Siemens a biztos befutó.

Aba Botond állítása szerint az értékelésnél a legfőbb szempont, hogy melyik cég ajánlata a legolcsóbb, ugyanakkor a technikai szempontok végül változtathatnak sorrenden.

A Siemens nem kívánta kommentálni az elmúlt napokban a cég biztosra vehető győzelméről szóló híreket. A cég egyik nevének elhallgatását kérő alkalmazottja szerint - alacsony színvonalú - névtelen levelekre alapozzák a tudósítások állításukat. A cégnél úgy tudják, hogy már a jövő héten eredményt hirdet a BKV.

Az eljárási rend szerint a győztes kilétét csak azután hoznák nyilvánosságra, hogy a nyertes céggel már aláírták a szerződést. Ezzel kapcsolatban Aba azt mondta, hogy nem ért egyet ezzel az eljárással, és ez ellen lesz.

A villamos

A pályázatot negyven villamosra írták ki, amelyek 2004 végétől közlekednének a Nagykörúton. A feltételek szerint a gyártónak a szerződés megkötése után két éven belül kellene leszállítania az első két járművet, és negyven hónap áll a győztes rendelkezésére az összes jelenleg futó villamos leváltására.

Az új villamosok korszerűek, komfortosak, alacsony padlósak lesznek, mozgáskorlátozottak és babakocsival közlekedő utasok is kényelmesen használhatják majd őket. Demszky korábban azt állította, hogy ezek lesznek majd Európa legkorszerűbb és leghosszabb, 54 méteres szerelvényei, szerelvényenként 350 utast szállíthatnak majd a jelenlegi 322 férőhelyesek helyett.  • Vennék
  • Hírek