Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Áder: Vorosilov is közös listát akart állítani

2004.02.17. 07:45
Még nem láttam olyat, hogy egy miniszterelnöknek élő adásban menjen el az esze - idézte a Magyar Nemzetet Áder János, a Fidesz frakcióvezetője a kedd reggeli Napkeltében. A politikus szerint Medgyessy Péter kormányfő javaslataiban nincs újdonság.
"Egy idézettel kezdtem a tegnapi beszédemet, az idézet szerzője Kovács Zoltán, az Élet és Irodalom főszerkesztője" - mondta Áder János, a kedd reggeli Napkeltében arra reagálva, hogy hétfőn, Medgyessy Péter országértékelője után egy nagy rakás szerencsétlenséghez hasonlította a miniszterelnököt.

Áder a műsorban a Magyar Nemzet publicisztikájából is idézett: "Még nem láttam olyat, hogy egy miniszterelnöknek élő adásban menjen el az esze". A Fidesz frakcióvezetője arra a felvetésre, hogy a beszéd utáni reagálását papírról olvasta, így válaszolt: "Nagyjából sejteni lehetett, hogy Medgyessy Péter miről beszél, amit a miniszterelnök kilencven százalékban vissza is igazolt. Elővette a választási és a kormányprogramot, valamint az Európa-tervet és ebből íratott magámnak egy új beszédet" - nyilatkozta a frakcióvezető.

Áder szerint Medgyessy konkrét javaslatai közül egyik sem új. A közös lista állításáról szóló például 1945 őszén, Vorosilov marsall szájából hangzott el. A parlament létszámának csökkenéséről és a közvetlen elnökválasztásról szóló javaslatok is folyamatosan előkerültek a Fidesz frakcióvezetője szerint. A létszámcsökkenésre korábban a Fidesz is tett javaslatot, köztársasági elnököt pedig továbbra is a parlamentnek kellene választani - vélte Áder.

Medgyessy Péter miniszterelnök hétfőn tartott országértékelő beszédet.