Viola
-6 °C
-2 °C

Áder a Fidesz új parlamenti frakcióvezetője

2002.07.15. 12:00
A Fidesz parlamenti frakciója győri kihelyezett ülésén 125 igen, egy nem ellenében Áder Jánost választotta a képviselőcsoport vezetőjének. Áder bejelentette: az ellene irányuló támadásoktól megvédik a demokrácia intézményrendszerét. Az ülésen részt vett és beszédet mondott Orbán Viktor exkormányfő is.
Áder János választotta frakcióvezetőjének a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportja.

Az igaz szó becsülete

Az ellenzéki képviselők Győrben, zárt ülésen 125 igen, egy nem ellenében szavaztak bizalmat a párt országos lista vezetője, Orbán Viktor javaslata alapján a korábbi házelnöknek. Áder az eredmény bejelentését követően megköszönte Pokorni Zoltán lemondott frakcióvezetőnek eddigi munkáját. Egyúttal csatlakozott Pokorni korábbi kijelentéseihez. Mint mondta, nem valaminek az elkezdéséről, hanem az eddigiek folytatásáról lesz szó a következő hetek, hónapok munkájában. Áder rövid beszédében bejelentette: pártja megvédi a polgári értékeket, a demokratikus intézményrendszert az ellene irányuló támadásoktól és megvédik az "igaz szó becsületét" is.

Pokorni-Deutsch, Orbán-Áder, Orbán-Pokorni, Áder-Deutsch

A zárt ülésen részt vett és beszédet mondott Orbán Viktor korábbi miniszterelnök is. Az exkormányfő és Pokorni Zoltán lemondott frakcióvzető együtt hallgatta Deutsch Tamás levezető elnök eredményismertetését. Mint emlékezetes: Pokorni távozásakor még Deutsch Tamást javasolta utódjául, ám őt a budapesti elnök személyével kapcsolatban több kifogás is felmerült a frakcióban. A párt alapszabálya szerint az országos lista vezetője tehet indítványt a frakcióvezetői posztra, Orbán Viktor pedig Áder Jánost javasolta. Az exkományfő zárt ajtók mögött indokolta választását a képviselőcsoport tagjainak.

"Igen" a költségvetés módosítására

A Fidesz-frakció a parlamentben megszavazza a költségvetés módosítására vonatkozó kormány-előterjesztést még akkor is, ha a több pontból álló javaslat elemei közül sokkal nem ért egyet - derült ki a képviselőcsoport hétfői győri tanácskozása szünetében tartott sajtótájékoztatón.

Áder János újonnan megválasztott frakcióvezető elmondta, az általuk vitatott pontok, így például a termőföld, illetve a jegybank ügye kapcsán önálló törvénymódosító javaslatokat nyújtanak majd be. A költségvetési előterjesztésből a Fidesz azokkal a pontokkal ért egyet, amelyek javítják az emberek életszínvonalát, illetve életkörülményeit.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!

  • Győri házak a térképen, keress legszebb családi házak között.
  • Sopronba költöznél? Keresd meg a legszebb házakat sopronban
  • Albéletek Győrben az Otthontérképről!